Benekpitol Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 Witam. Audi A4 B7 2.0 TDI 170KM. Co może być przyczyna skakania obrotów na zimnym i telepanie silnika. Rozgrzeje się i jest ok.
moniuh Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 na zimnym czyli bezpośrednio po uruchomieniu, czy jak zaczyna łapać temp, czyli 50-70? jeśli opcja druga, to sterowanie chłodniczką spalin może szwankować, miałem tak u siebie. 1
brzeziu94 Posted January 31, 2020 Posted January 31, 2020 Sprawdz na komputerze czy czasem nie sa to pompowtryski ja u siebie mam ten sam problem i na bank to beda pompowtryski sprawdzane byly na komputrze
PERPRZ Posted February 15, 2020 Posted February 15, 2020 W dniu 30.01.2020 o 12:56, moniuh napisał: na zimnym czyli bezpośrednio po uruchomieniu, czy jak zaczyna łapać temp, czyli 50-70? jeśli opcja druga, to sterowanie chłodniczką spalin może szwankować, miałem tak u siebie. Kolego może opiszesz jak rozwiązałeś problem z tą chlodniczką i jakie były objawy?
moniuh Posted February 17, 2020 Posted February 17, 2020 rozleciała się klapa sterująca spalinami, jakaś tam membrana chyba jest i przepuszczała. Coś mi się przypomina z rozmowy z mechanikiem. trzeba odłączyć podciśnienie od gruszki i zaślepić. Ja teraz mam całkiem zamknięty wlot spalin do niej od strony grodzi. w sumie zima słaba to nie odczuwam dłuższego czasu nagrzewania.
Recommended Posts