Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Logi dynamiczne turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, od momentu zakupu mam problem z moim audi A4 B5 AFN z 1999r. Poprzedni właściciel twierdził, że był zrobiony chips na 130KM ale nie dostałem żadnych kresek, faktury za usługę, nie wiem kto to robił jednym słowem. Dokładniej to w różnych, losowych momentach odcina mi turbo. Głównie jak wklepie but w podłogę, ale czasem również podczas normalnej jednostajnej jazdy to turbo odetnie i dowiaduję się o tym dopiero w momencie gdy chcę przyspieszyć. Rozbierałem turbinę i czyściłem kierownice zmiennej geometrii. Fakt były trochę zastane i czasami w ręku się zacinały. Po czyszczeniu lekko się poprawiło, jakby zaczęło płynniej podawać no ale odcinanie pozostało. Gruszka sprawdzona strzykawką z podciśnieniem i działa jak należy. Zrobiłem test zaworka N75 w basic settings na kanale 11 i różnica pomiędzy ON i OFF wynosiła coś między 100, a 200 mbar ciężko dokładniej określić bo noga mi się trzęsła i nie byłem w stanie utrzymać równych obrotów. Wykonałem logi dynamiczne grup 3, 8 oraz 11 ale nie do końca potrafię je zinterpretować. Oczywiście w granicy tych 4k obrotów turbina była już odcięta i nie byłem w stanie doprowadzić żadnego z logów do końca. Dodatkowo występuje błąd 17958 i z tego co się dowiedziałem to znaczy, że przepływ jest zbyt mały. Czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć rozszyfrowując logi dynamiczne? Dodaję je w załączniku i z góry dziękuję i pozdrawiam.

LOG-01-003-008-011.CSV

Edytowane przez MichalB5AFN

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Klasyczny notlauf poczytaj sobie jest tego sporo na forum,zmienna geometria stoi w miejscu ,jestes pewien ze dobrze ja wyczysciles bo wszystko wskazuje ze tu jest problem .

Opublikowano
  • Autor

Tak, turbina chodzi bez problemu, od tamtej pory wymieniłem zaworek N75 na nowy i to pomogło na 2 tygodnie i problem wrócił w dokładnie takiej samej postaci. Fakt był to zamiennik, może nie najtańszy ale też nie wykosztowałem się na niego i podejrzewam, że to znowu jego wina bo dokładnie tak samo się zachowuje. Widzę w trakcie jazdy ciśnienie bo mam wskaźnik.