Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi mam RS3 18" pod opone 245/40/18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Przymierzam sie do zakupu felg mam RS3 18" chcę założyć do nich opony 245/40/18. Potrzebuje info jaka szerokość felgi wybrać 7.5" czy 8" oraz jakie ET wybrać. Chciałbym aby felga nie wystawała poza obrys błotnika. Zawiecha ori s-line 1BV. Audi a4 b6.

Opublikowano

Przy oponie 245b felga o szerokości 8 cali bedzie za wąska . zobacz tu

dobor-felgi-do-opony-thumb.jpg
WULKANISTA.PL

Odpowiemy sobie dzisiaj na pytanie: Jakie felgi można założyć na oponę o danej szerokości wyrażonej w milimetrach oraz podpowiemy jak dobrać...

Przy 8,5 cala dobre ET to 35 ze względu na oponę . Nie wiem po co ci takie szerokie kapcie 225/40/18  w zupełni=ości wystarczą i felga 8 cali ma wtedy zastosowanie.:hi:

Opublikowano
  • Autor

Mam już takie opony więc nie muszę zmieniać. Przy mocy 260km+ lepiej trzymają się drogi i droga hamowania jest dobra.

Opublikowano
4 minuty temu, dzejo napisał:

Mam już takie opony więc nie muszę zmieniać. Przy mocy 260km+ lepiej trzymają się drogi i droga hamowania jest dobra.

To wszystko tłumaczy :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

czyli 8" i et 30 nie wejdzie pod tą oponkę? Ewentualnie mógłbym się zamienić na opony 235/40/18

Edytowane przez dzejo

Opublikowano
3 godziny temu, dzejo napisał:

czyli 8" i et 30 nie wejdzie pod tą oponkę? Ewentualnie mógłbym się zamienić na opony 235/40/18

Może być za wąsko jak widzisz z zestawienia. Moc jest z Tobą jak pisałeś i to na przód więc przy momencie zapewne powyżej 520Nm na mokrym bedzie mleć.

Opublikowano
  • Autor

Mieli nawet na suchym z tym nie nagadki trzeba umiejętnie ruszac. Problem w tym ze nie ma 9,5” max jest 8”

Opublikowano
  • Autor

Felga 18” 8,5”ET30 na oponę 245/40/18 z tego co widziałem na innych tabelach to powinno się zmieścić. Nie wiem tylko jak z ET. Ktoś jeździ z takim zestawem??

Opublikowano

Et 30 przy 8,5 cala powinno być równo z nadkolem z przodu na styk. Z oponą 245 nie wiem :eusathink: