vasco Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Witam Proszę o info w temacie montażu ( schemat ) podłużnych relingów dachowych do Audi Avant A4 B5 1998.Aktualnie posiadam wersję z silnikiem 2.4 Quatro i postanowiłem zamontować te relingi ( kupiłem autko bez ) Raz ze względu praktycznego czyli możliwość doczepienia boxa z uniwersalnymi poprzecznymi relingami na zimę a dwa vizualnie autko nabiera smaczku moim zdaniem. Kupiłem już relingi ( OLX ) ale są trzy stopki a od nich wychodzą jeszcze trzy małe stopki o kształcie załóżmy prostokąta zaokrąglonego na rogach i do nich mocowane są śruby.Sądziłem że po prostu wywiercę 3 otwory i śrubami od środka to przyłapię ale to nie w tą stronę ( chyba że kupiłem nie te relingi ale sprzedający twierdził że są z A4 B5 Avant ) Innym tematem jest po prostu fakt że lubię linie tych aut oraz niezłe jednostki pod maską , osobiście wciąż podoba mi się A4 Avant w wersji B5 / B6 .Dołączam fotki i z góry dziękuję za info pzdr P.S Proszę wrzucić posta do odpowiedniego działu bo nie znalazłem. ] Edytowane 10 Lutego 2020 przez vasco
vasco Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Witam Zdaje się że nie ma wyjścia trzeba wycinać otwory pod te malutkie stopki ....Czy ktoś może w ostatnim czasie to robił właśnie z tym typem mocowania - znalazłem przydatny link jednak z 06 listopad 2008 być może do tej pory ktoś wymyślił inny patent na zamocowanie. i dwie fotki dachu po demontażu relingów - Co ciekawe na jednej otwory są osadzone w rynience dachu a na drugiej z boku.Przypuszczam że chodzi o model przed lift i po ale mogę się mylić.Ktoś Coś ??? pzdr Fotki z neta jak to wygląda : Edytowane 7 Lutego 2020 przez vasco
Rekomendowane odpowiedzi