Jump to content
IGNORED

Montaż relingów dachowych Audi Avant A4 B5 1998

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Proszę o info w temacie montażu ( schemat )   podłużnych relingów dachowych do Audi Avant A4 B5 1998.Aktualnie posiadam wersję z silnikiem 2.4 Quatro i postanowiłem zamontować te relingi ( kupiłem autko  bez )  Raz  ze względu praktycznego czyli możliwość doczepienia boxa  z uniwersalnymi poprzecznymi relingami na zimę  a dwa vizualnie autko nabiera smaczku moim zdaniem. Kupiłem już relingi  ( OLX )  ale są trzy stopki a od nich wychodzą jeszcze trzy małe stopki o kształcie załóżmy prostokąta zaokrąglonego na rogach  i do nich mocowane są śruby.Sądziłem że po prostu wywiercę 3 otwory i śrubami od środka to przyłapię  ale to nie w tą stronę ( chyba że kupiłem nie te relingi ale sprzedający twierdził że są z A4 B5 Avant  )

Innym tematem  jest po prostu fakt że  lubię linie tych aut  oraz niezłe jednostki pod maską ,   osobiście  wciąż podoba mi się  A4 Avant w wersji B5 / B6 .Dołączam fotki i z góry dziękuję za info

pzdr :hi:

P.S Proszę wrzucić posta do odpowiedniego działu bo nie znalazłem.

]

20200206_144645.jpg

20200206_142140.jpg

Edited by vasco
Posted (edited)

Witam

Zdaje się że nie ma wyjścia trzeba wycinać otwory pod te malutkie stopki ....Czy ktoś może w ostatnim  czasie  to robił właśnie z tym typem mocowania - znalazłem przydatny link jednak  z 06 listopad 2008 być może do tej pory ktoś wymyślił inny patent na zamocowanie.

i dwie fotki dachu po demontażu relingów - Co ciekawe na jednej  otwory są osadzone w rynience dachu a na drugiej z boku.Przypuszczam że chodzi o model przed lift i po ale mogę się mylić.Ktoś Coś ??? 

pzdr :hi:

Fotki z neta jak to wygląda :

Screenshot_2020-02-07 DACH audi A4 B5 – Szukaj w Google.pngScreenshot_2020-02-07 DACH AUDI A4 B5 LIFT KOMBI.png

Edited by vasco