Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamiennik lewej poduszki silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam padniętą poduche silnika z lewej strony, zamienników brak, używki nie mogę nigdzie znaleźć, nowa w aso 780zł, poduszka jest olejowa z czujnikiem, z tego co widzę to można kupić z febi za około 300zł do 3.0tdi z a6 c6, będzie to pasowało? Niby jedno i drugie to v6, silnik pewnie bardzo podobny jak nie taki sam, ułożenie silnika podobne, wtyczka i czujnik identyczny, nawet cała poducha wygląda tak samo. Testował ktoś to lub jakąś inną poduche nie z aso?

Opublikowano

Wiesz jaki jest numer ori tej poduchy

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie, na poduszce którą mam na aucie nic nie widać, może jest gdzieś z tyłu ale by trzeba było ją wyciągnąć, a tam jest troche roboty, wolałbym mieć odrazu nową żeby wymienić

Opublikowano
  • Autor

Po nr vin wychodzi na to że muszę mieć poduchę 8E0 199 379t lub 8E0 199 382H, tylko teraz która z tych? Oczywiście zamienników brak, poduchy z t na końcu nie znalazłem, ale z H jest na allegro używka. Pytanie czy podejdzie? Bo tak mi się wydaje że jedna jest lewa a drugra prawa tylko która jest która?

Opublikowano

8E0 199 379t  jest lewa

WWW.OEMEPC.COM

Silnik Czesci mocujace silnik 2,5/3,0 l 6-cylindrów+ siln.benz.+ BDG,BBJ,BKN, ASB for 2005 Audi Audi A4/Avant Canada market

Edytowane przez aker
Dodatkowe info.

Opublikowano
  • Autor

To jest dokładnie ta którą potrzebuje, niestety nie mogę nigdzie znaleźć używki, a nie podejdzie jakaś inna? Albo może zmienił się nr części?

Opublikowano
  • Autor

Sprawa z poduszką się zakończyła, niestety ale poduszka z a6 c6 asb nie pasuje, jest troszkę szersza, dłuższa o jakoeś 2cm i gwint ma na większą śrubkę przez co nie wchodzi w łapy. Moja poducha wg etki była od 2,5tdi z a6 c5 i co najgorsze po rozebraniu okazało się że poducha jest połamana od spodu i ledwo trzymała się na łapie. Na szybko udało mi się dorwać jakąś poduche w okolicy na olx, podobno że od 2.0tdi, wyglądała identycznie, nr był bardzo nieczytelny, jedyne co było widać to 8e0 37.....B, co było pomiędzy i czy coś było po B to ciężko stwierdzić. Założyłem ją i podpiąłem czujnik, po przejechaniu kilku km mogę stwierdzić że wszystko jest ok, autem wkońcu nie trzęsie przy przyspieszaniu i na postoju. To tyle odemnie.

Opublikowano

Zobacz sobie na etkę po numerze 

WWW.OEMEPC.COM

Silnik Czesci mocujace silnik do automat.skrzyni 6-biegowej 2,0 l 4-cylindry+ siln.benz.+ BGB,BUL,BWE, BPG,BWT,BYK, BPJ for 2007 Audi Audi A4/Avant Europe market

link.czy to jest 

6c115d54439eb09c0bef4abfcdad
ALLEGROLOKALNIE.PL

Kup teraz: Poduszka silnika Audi A4 B7 2.0 TDI 8E0199379BJ za 150,00 zł i odbierz w mieście Niemce. Szybko i bezpiecznie w najlepszym miejscu dla lokalnych Allegrowiczów.

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie te z czujnikiem wyglądają identycznie z tym że ta co kupiłem miała czarny czujnik. Wydaje mi się że nieważne czy 3.0 czy 2.0 poducha będzie tak samo działać, do 2.0 są oczywiście tańsze, do mojego 3.0 w aso powiedzieli mi 780zł także sporo a zamienników brak. Jeszcze w któryś dzień podjade do znajomego i zobaczę czy błędu nie wyrzuca.

Opublikowano

Skoro są różne numery to muszą się czymś różnić po darmo to nie wymyślono np.waga silnika kąt nachylenia i nacisku na poduszkę.