Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpalaniem na zimnym silniku!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie

Mam problem w swojej B7 sedan 2.0TDI 140km na czipie na 170km

Słuchajcie zawsze rano albo gdy auto będzie stało długo mam problem z odpaleniem. Jeżeli odpalam np co 1h albo co 3h odpala na strzał. Jeżeli zrobię tak, że przy tym odpaleniu gdy będę miał wciśnięty gaz do dechy to wtedy odpali za pierwszym zawsze.

3 mechaników powiedziało mi, iż trzeba sprawdzić wtryski! Więc to zrobiłem u jednego mechanika powiedział mi, że wtryski są sprawne i podają dobrze paliwo, zostały wyregulowane i powinno być OK, okazało się, że niestety nie.

Poszedłem więc do innego mechanika i on też powiedział, że wtryski są do roboty, więc znowu oddałem je do regeneracji, przy regeneracji powiedzieli, że wtryski są OK i że przestawili je tak by przy rozruchu podawały więcej paliwa. Niestety też to nie pomogło :( Wymienione zostały wszystkie uszczelki i d*pa!

Nie wiem co mam robić, może macie jakiś pomysł ?

Dodam, może się to przyda, że przyśpieszenie jest dobre nie nie ma drgań na niskich obrotach czy na wysokich, auto chodzi równo, wycieków żadnych nie mam, oleje oraz filtry są na bieżąco robione, turbo zregenerowane. :(

POMOCY NAPRAWDĘ BO SZKODA MI AUTA ZAWSZE RANO.