Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana ori głośników na niefabryczne i podłaczenie radia po stacyjce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie: Chcę wymienić głośniki ori w dystansach (to chyba ta obudowa, w której jest "uwięziony głośnik?) głównie z przodu po prawej i lewej stronie, gdyż delikatnie popiardują. Wygrzebałem z szafy nowe, jeszcze nierozpakowane głośniki  Pioneer 280Wmax (17cm/6 i 3/4)  TS-G1710F Dual Cone. Dokładnie takie:

TS-G1710F.jpg?lm=1553256935
WWW.AUDIOPIONEER.PL

Odkryj odnowioną serię głośników "G".   Ulepszona seria G, została stworzona aby zapewnić doskonałe brzmienie w rozsądnej cenie. Wytrzymała konstrukcja została zoptymalizowana, aby instalacja głośni

Widzę staniały bardzo od kiedy je kupowałem kawałek czasu temu.

Znalazłem też radio Pioneer, które już podłączyłem tak, jak chciałem - tzn żeby było również włączone po wyjęciu kluczyka ( zlutowałem 2 kabelki razem - bodaj żółty z jakimś i wszystko). Teraz chciałbym, żeby radio grało dopiero po włączeniu kluczyka do stacyjki i wyłączało się po jego wyjęciu (nie na zapłonie - po prostu w pozycji 0) - mam jeszcze pare innych pytań odnośnie elektryki, więc utworze osobny temat w dziale elektryka, ale o to zapytałem juz tutaj przy okazji.

Bardzo proszę tych, którzy już to robili o jakieś wskazówki/opis poprawnego podłączenia.

Wracając do głośników - gdyby mógł mi ktoś w prosty sposób opisać co muszę zrobić i ewentualnie dokupić, żeby te głośniki zamontować w przednich drzwiach (i czy się tam nadają? - nie mam pojęcia zielonego w temacie nagłośnienia w aucie, więc proszę o wyrozumiałość :) Czytałem o jakichś dystansach - czy będą one potrzebne? czy da się w jakiś sposób zamontować je bez tego, używając elementów dołączonych do montażu w zestawie?

Byłbym bardzo wdzięczny za jakiś opis wraz z elementami w które ewentualnie będę musiał się wyposażyć.

Pozdrawiam!

PS: Jeszcze jedno pytanie: po czym poznać jaki rodzaj nagłośnienia mam? Jak wspominałem jestem zielony - wiem tylko, że jest jakieś zwykłe, bose czy coś takiego itp.

Mam po 2 głośniki (zwykły i wysokotonowy / każde drzwi (4+4), z przodu przy kratce nawiewu przedniej szyby, oraz sobwoofer zamontowany chyba przez poprzedniego właściciela w bagażniku na górze (nie widać go praktycznie). Z tyłu przy tylniej szybie jest podłużna maskownica - stamtąd wydobywa się sam bass (chyba, że ori mają też subbassy)

Pozdrawiam!