Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AUDI KOPCI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie co może być przyczyną kopcenia mojej audi odpalam silnik daje mu pochodzić chwilkę i gdy tylko dam mu gazu widzę biały dymek za samochodem zanim się rozgrzeje jeżdżę na bardzo małych obrotach gdy temperatura osiągnie 90° i dam mu gaz do podłogi to zostaje za mna biało niebieska chmura dodam że audi jest w automacie co to może być..... Dodam tylko że czuc olej jak kończę jazdę i opuszczam samochód 

Edytowane przez PatryK225

Opublikowano

Niebieska chmura to olej. Sprawdzasz go czasem, masz ubytki?

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj po pracy właśnie sprawdzę to przyczyną może być mało oleju? Samochód mam dopiero od miesiąca jaki najlepiej olej wlać 

Edytowane przez PatryK225

Opublikowano
  • Autor

Po naciśnięciu "check" wyskakuje mi hamulec płyn chłodniczy i właśnie olej sprawdzałem stan oleju jest mniej niż min płynu chłodzącego także poniżej min moje pytanko czy tylko dolać oleju i płynu i kontrolować?? 

Opublikowano

A jak kupowałeś auto to nie sprawdzałeś oleju i płynu?

Nawet jeśli nie to dobrze jest po zakupie wymienić olej i rozrząd, a w takim wypadku i płyn chłodzący, który i tak się zlewa przy wymianie pompy wody.

Uzupełnij profil bo nie wiadomo do końca jaki masz silnik w Twoim Audi, ale jeśli jest to jakieś 1.9tdi na pompowtryskach to dolej mu czegoś z normą dla silnika PD, czyli VW 505.01 pełny syntetyk. A najlepiej od razu zrób wymianę.

Co do płynu to te auta jeżdżą na G12.

Opublikowano
  • Autor

Panowie o to co zastałem zrobiłem zdjęcie proszę o odpowiedź bo magicy już mówią że turbo..... Dodam że cały tydzień jeździłem tylko z pracy do domu około 12 km dzisiaj po pracy dodałem oleju ponieważ było mało i wybrałem się na przejażdżkę około 45 50 km na początku samochód zostawial bardzo dużo dymu po czym z czasem wydawało mi się że jest go mniej za to gdy po zakończonej jeździe zostawiłem go na P i przeglądałem się rurze to zauważalny był mały dymek daje zdjęcie proszę o poradeIMG_20200310_154941.jpg

IMG_20200310_154953.jpg

IMG_20200310_154948.jpg

Opublikowano

Egr cieknie, norma w tdikach. Trzeba by zobaczyć ile jest oleju w dolocie. Jeśli dużo to faktycznie możliwe że turbo puszcza i jest do roboty. Ale do tego czasu trzeba by sprawdzić ile oleju zebrało się w najniższym punkcie układu dolotowego. No i dobrze by było sprawdzić jaki turbo ma luz i ewentualnie potem myśleć nad naprawą.

Edytowane przez lukasz51237