Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana oleju tiptronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, 

Tak jak w temacie, czy wymieniać olej w skrzyni 8 biegowej tiptronic? Ze skrzynią nic się nie dzieje a auto ma przejechane 52k km (info o audi w profilu). Czasem leciutko szarpnie przy ostrzejszym hamowaniu lub przy jeździe w korkach (gaz, hamulec, gaz, hamulec) ale raczej to normalne w tiptronicu bo nie sądze żeby przy takim przebiegu coś się działo ze skrzynia - jeśli się myle to mnie poprawcie. Sprawdze jeszcze dla pewności czy nie ma błędów na skrzyni. Myślałem o profilaktycznej wymianie ale w dwóch serwisach audi powiedzieli mi około 5tyś za wymiane...  Cena wysoka przez to że w tej skrzyni nie ma korka wlewu/wylewu oleju i trzeba ściągać skrzynie żeby wymienić olej + wymiana filtru i misy olejowej + sporo litrow drogiego oleju. Przynajmniej tak mi powiedzieli. 

Jeśli tak to co ile powinno się wymieniać - 60/70k km? Wiadomo że w serwisie za taką cenę tego nie zrobie ale wycenie jeszcze w znajomym warsztacie... 

Opublikowano

Olej wymienia się co 60k km ja płaciłem przy wymianie dynamicznej 1100zł z olejem, filtrem itd. zajmuje około 2 godzin. Nie trzeba ściągać skrzyni. 5tys to zdecydowanie za dużo.

Mam taką samą skrzynie i mi nic nie szarpie polecam poszukać warsztatu zajmującym się wymianą dynamiczną oleju i sprawdzenie skrzyni.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki @MasterCX za odpowiedz. Sprawdzenie pod jakim katem? Komputerem czy nie pokazuje bledow i adaptacja skrzyni po wymianie oleju?