Jump to content
IGNORED

Problem z Audi Drive Select

Recommended Posts

Posted

Witajcie w mojej A5 FL 2013 mam dołożony przycisk Audi Drive Select. Problem polega na tym, że jak zmieniam tryby przyciskiem Drive Select to na wyświetlaczu licznika wyświetlają się tryby Auto-Komfort-Dynami-Indywidual, ale to totalnie nic się nie dzieje, również w MMi w zakładce Car- Tryb jazdy wybrane ustawienie się  nie zmienia. Dopiero jak zmieniam tryb jazdy w mmi widać rożnicę. Przycisk nic nie zmienia prócz wyświetlania trybu na zegarach.

Kodowanie mam tak jak powinno być.

Adaptacje w 09:

Kanal: 63-wartość 4

Kanal: 64-wartość 218

kanal: 65-wartość 0

Kanal: 66-wartość 15

Jak zmieniam wszystkie na 3 np to mam na liczniku tylko tryb auto i indywidual. Natomiast w mmi bez zmian.

Gdzie może być problem?

,

Posted

Dodam ze nie umiem zakodowac opcji drive select w grupie 44. Wywala mi: This appears to be an uninitialized control module, valid WSC/Importer/Equipment data may be required

Posted (edited)

Gdybyś mógł opisać wszystko co zakodowałeś w aucie w związku z ads, może coś pominąłeś.

Edited by pawel-174
Posted

Kodowanie w

MCE 09 według instrukcji

Sterring 44 tu nie przyjmuje kodowania jak wyżej napisałem: This appears to be an uninitialized control module, valid WSC/Importer/Equipment data may be required

MCE 09 security acces i adaptacja kanału 66 wartość 46 dodał sie tryb efficience i po ustawieniu go przyciskiem auto wyraźnie mułowato jedzie wiec przycisk działa jednak kwestia dlaczego w MMI nie zmieniaja sie ustawienia.

Posted
7 godzin temu, kristof91 napisał:

Kodowanie w

MCE 09 według instrukcji

Sterring 44 tu nie przyjmuje kodowania jak wyżej napisałem: This appears to be an uninitialized control module, valid WSC/Importer/Equipment data may be required

MCE 09 security acces i adaptacja kanału 66 wartość 46 dodał sie tryb efficience i po ustawieniu go przyciskiem auto wyraźnie mułowato jedzie wiec przycisk działa jednak kwestia dlaczego w MMI nie zmieniaja sie ustawienia.

Jeszcze raz, nie potrafię zrozumieć. Nie działa zmiana trybu za pomocą guzika czy za pomocą MMI?

Posted

Gdy ustawie na mmi tryb dynamic a potem przelacze przyciskiem na comfort to w mmi ciagle jest dynamic ustawiony

• 4 years later...
Posted (edited)

🧐

Edited by Ra_V88