MegaKacper23 Posted March 30, 2020 Posted March 30, 2020 Witam Od jakiegoś czasu prześladuje mnie wyciek, pocenie że skrzynia biegów jest wilgotna od płynu chłodniczego. Auto zostawia nie wielką plamę płynu chłodniczego, czasami jest a czasami nie ma. Znalazłem prawdopodobną przyczynę bo na łączeniu jest mokro, ale zastanawia mnie czy jest w tej szybkozłączce oring?? To nie jest wąż od króćca co idzie do głowicy. Przewód oznaczony jest obok kwadracikiem ? Proszę o pomoc, z góry dziękuję
wesz82 Posted March 30, 2020 Posted March 30, 2020 W glowicy z tylu jest kruciec,z niego często leci i spływa w dół. Jak masz duży wyciek to rób to szybko.
MegaKacper23 Posted March 31, 2020 Author Posted March 31, 2020 10 godzin temu, wesz82 napisał: W glowicy z tylu jest kruciec,z niego często leci i spływa w dół. Jak masz duży wyciek to rób to szybko. Tylko że króciec jest cały i suchy, to cieknie na łączeniu można powiedzieć że zaraz pod przepustnicą
MegaKacper23 Posted March 31, 2020 Author Posted March 31, 2020 2 godziny temu, wesz82 napisał: Wprowadź w układ powietrze i patrz gdzie leci. Wiem gdzie leci tylko chciałbym się dowiedzieć czy jest w tym łączeniu oring?? Jak tak to jaki?? Pytam się bo nie chcę tego rozwalać by zobaczyć czy tam on jest. Pozdrawiam
wesz82 Posted March 31, 2020 Posted March 31, 2020 Jest na pewno,na zlaczkach tych wsuwanych zawleczka zawsze jest. Idź do sklepu tam dobiora,ewentualnie zadzwoń do aso.
Recommended Posts