Jump to content
IGNORED

Montaż kamery cofania zwykłej lub wifi

Recommended Posts

Posted

Witam, chce zamontować do swojej B8 kamerę cofania zwykła lub WiFi. Zwykła przewodowa ma 2 końce, czerwony i czarny a kamera WiFi ma 3 kable - czarny, czerwony, żółty. Podpowie mi ktoś po kolei jak to podłączyć? Domyślam się że kamera przewodowa to czarny do masy, czerwony do światła wstecznego, a kamera WiFi to czarny do masy, czerwony gdzieś do świateł np. podświetlenia tablicy rejestracyjnej a żółty chyba do światła cofania, ale nie jestem pewny. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę i info jak to najlepiej podłączyć. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. 

Posted

Piszesz bardzo ogólnikowo. Nie wiem jaka jest ta WIFI. Ja montowałem w swoim przewodową - nie było z tym dużo roboty a pewność działania większa - kabel to kabel. Nic nie podłączałem do do światła, bo wiem że były problemy z zakłóceniami, tylko całą wiązkę tak jak fabryczną. Działa jak do tej pory bez zarzutu (ponad rok), jakość sygnału OK. A sygnał wideo jak zamierzasz wpuścić na ekran? - jest kilka sposobów.

Posted

Chodzi o to że mam kamerę w lusterku i przewodowa a ta by była trzecia ale już wszystko zamontowane i dziala tylko muszę filtr przeciwzakłóceniowy zamontować bo obraz znika co chwilę i się pojawia.