Jump to content
IGNORED

Zakłócenia radia MMI 2G HIGH

Recommended Posts

Posted

Witajcie Panowie,

Walczę od dłuższego czasu z zakłóceniami fal radiowych w swojej B8. Wymieniłem już wzmacniacz antenowy 8K9035225K (w nadkolu lewy tył), bo w ogóle nie grało, niedawno również wzmacniacz 8K9035225A (w klapie bagażnika), bo miałem podejrzenie, że to jest winowajca (odpinałem to grało lepiej niż na podpiętym), ale niestety, gdy auto postawiłem w innym miejscu to wcześniejszą teorię szlag trafił. Generalnie utknąłem na obserwacji takiej, że jak wychodzę z auta to radio łapie falę i gra nieźle, a jak tylko wsiądę albo nawet nachylę się do wnętrza auta od strony kierowcy, bądź pasażera to momentalnie wchodzą zakłócenia ( o dziwo w okolicy tylnej kanapy tak się nie dzieje). Błędów w Radio w VCDS nie mam. Już pomysły mi się kończą i ręce opadają. Prośba o pomoc.

Posted

Dzisiaj zlogowalem auto i co dziwne mam błędy jak poniżej 

DSC_0045.JPG

DSC_0044.JPG

Posted

Czy ktoś podpowie, w którym miejscu szukać problemu? 

Posted

Blad wskazuje na przerwe miedzy radiem a wzmacniaczem.

Posted

Ale przerwy szukać między wzmacniaczem w nadkolu, a radiem z przodu? Czy przy tym wzmaku w klapie? Czy ewentualnie wzmacniacz też może być walnięty, czy ewidentnie na kablach? 

Posted (edited)

Aktualizując. Tuner radia, który mam to 4F0 035 541N. Wypinając musztardową wtyczkę opisaną 6Q0 035 575 J nic się nie dzieje, więc może to jest winowajca, tylko nie wiem, gdzie jest zakończenie, gdzie to idzie ? Wypinając białą wtyczkę z tunera, radio traci fale całkowicie. 

Edited by Kossax
niepełny wpis
Posted

Czy jest ktoś, kto ma taką wiedzę i się nią podzieli ?

• 2 weeks later...
Posted

Okazało się, że był to źle obsadzony bezpiecznik po lewej stronie kokpitu. Z rozpiski na osłonie idzie dojść, tylko pozycja pierwsza "1" jest schowana i trzeba nieco zajrzeć, żeby się nie pomylić o jeden.