Jump to content
IGNORED

adapter MMI nie zostaje wykryty przy ponownym uzyciu

Recommended Posts

Posted

Witam,

Zakupiłem ostatnio taki kabel do Audi z MMI 2G HIGH.

https://allegro.pl/…/kabel-zlacze-adapter-ami-mmi-bluetooth…

Mam następujący problem. Przy pierwszym podłączeniu kabla wszystko działało elegancko, kabel był wykrywany przez system. Jak wróciłem do samochodu godzinę później to już system nie wykrywał urządzenia. Dopiero wyjęcie i włożenie wtyczki AMI z powrotem sprawia, że urządzenie zostaje wykryte. Za każdym razem wsiadając do samochodu, jeśli chce słuchać muzyki przez ten kabel muszę go wyjmować i wkładać jeszcze raz, żeby system go wykrył. Po jakiej stronie leży problem czy to wina kabla, czy kwestia np. odblokowania jakiejś funkcji w zielonym menu lub aktualizacji wersji softu?

Posted

kodowanie zrobione ?

Posted
4 hours ago, Tom A4 said:

kodowanie zrobione ?

Raczej nie, co konkretnie masz na myśli?

Posted

Vcds i zakodowanie ami w mmi 

Posted
4 hours ago, Tom A4 said:

Vcds i zakodowanie ami w mmi 

Hmm to znaczy port AMI mam z tego co wiem seryjny, więc wydawało mi się, że nie trzeba nic kodować, tylko po prostu podłączyć kabel i powinno działać. W zielonym menu aktywowałem opcję AUX,ale to nic nie zmienia, poza tym, że w MMI pojawił się nowy kanał do odtwarzania o nazwie AUX, z którego defacto nic nie można włączyć :D Miałeś już taką sytuację, kodowanie powinno pomóc? Jeśli tak to poprosiłbym instrukcję jak to zrobić.

Posted (edited)

temat ciągle aktualny     

Edited by kubaz97
Posted

.