Norakus Posted May 16, 2020 Posted May 16, 2020 Cześć Ogarnąłem temat Deva co do jednomasu do 1.8t i mam pytanie. Moje auto A4 B6 1.8t quattro BEX daily, skrzynia wrzucona 6b GVE z 2.0tfsi B7 razem z wybierakiem, wałem i dyfrem. Do tej pory był ori dwumas z BEXa (320tys nalotu ma auto) + tarcza i docisk z AWX LUKa, tarcza obita kevlarem w Makland. Niestety dwumasa padła - pęknięta sprężyna. Szukam co mógłbym w tą skrzynię przy moim silniku wrzucić by te +/- 450Nm spokojnie przeniosło. Macie może jakiś sprawdzony zestaw do tego połączenia? Póki co opcje mam takie: 1) Cały zestaw z dwumasą z BRD 240mm + rozrusznik i dystans skrzyni. 2) Opisywany w temcie DEVa zestaw 240mm (o ile uda się części dostać) pasowany i wyważany u Otoczaka, w miejsce tego co jest. Wtedy chyba nie potrzeba rozrusznika, nie wiem jak z dystansem i wysprzęglikiem przy skrzyni GVE. Czy znacie może jakieś sprawdzone opcje do takiego połączenia jak u mnie? Auto daily i w trasy więc komfort ważny. Najlepiej nie za miliony monet Pozdrawiam.
Recommended Posts