krissmokr Posted May 22, 2020 Posted May 22, 2020 Witam jestem wlaśnie po sprawdzeniu i wymianie zużytych wahaczy w mojej a4 b5 fl. Od jakiegoś czasu zaczęło coś stukać najpewniej z prawego koła lub okolic stuka tylko na nierównościach, lekkich wybojach i progach zwalniających ale gdy hamuję wszystko cichnie a po puszczeniu znowu zaczyna.. Dodatkowo wymieniane były gumy stabilizatora ale nie pomogło to nic nie mam pojęcia co to może być jakieś sugestie ?
Xemell Posted June 10, 2020 Posted June 10, 2020 Czy jest to możliwe żeby hamowanie w jakiś sposób usztywniało tą poduszkę że przestaje hałasować ? A może problem leży po stronie hamulców bo wypatrzyłem lekki luz klocka w zacisku ?
Xemell Posted June 12, 2020 Posted June 12, 2020 Dzisiaj wymieniłem amortyzator razem z poduszką no i powiem tak, że niby jest poprawa ale tylko o połowę dalej stuka na nierównościach .
Xemell Posted July 4, 2020 Posted July 4, 2020 Witam po pewnym czasie jazdy z tym stykającymi kołem udało mi się dojść do końca mojej przygody z tą usterka. Winą okazało się mocowanie klocków (ten drut trzymający jarzma) stary był lekko zdeformowany przez co nie trzymał sztywno. Na tym moje nerwy się kończą bo większość zdążyłem wymienić nie dawno więc będę miał spokój na dłuższy czas. Pozdrawiam serdecznie
Recommended Posts