Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie tył sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po ostatnich deszczach stwierdziłem, że coś trzeba z tym zrobić. Po wymianie tylnych amorów (komplet) dwa lata temu co jakiś czas, szczególnie przy deszczowej pogodzie słyszałem walnięcia z tyłu na wybojach, przy mocniejszych zakrętach, itp. Rzecz w tym, że posiadam a4 w sedanie, a przy wymianie amortyzatorów mechanik stwierdził, że takie amortyzatory nie pasują - tzn. że mam z tyłu mocowanie jak do avanta i takie będzie trzeba zamontować. Te pasowały i jedyną uwagą było to, że po prostu zawieszenie będzie bardziej sztywne. No i od tamtego momentu się to dzieje, ale chciałbym jednak to zrobić, bo przy braku pasażerów z tyłu przy każdym deszczu wali jakby za każdym razem sprężyna pękała. Moim pytaniem jest, co należy zrobić aby przywrócić naturalny stan rzeczy -> zawieszenie sedana do sedana i na co muszę zwrócić szczególną uwagę u mechanika jak mi będzie to robił (i co należy zrobić), typu, czy aktualne zawieszenie nie wprowadziło nieodwracalnych zmian, czy uszkodzeń. Pozdrawiam wszystkich czytających :hi: