Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pompka od centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich, wiem ze temat był juz wiele razy poruszany ale takiego przypadku chyba jeszcze nie było opisanego. a wiec. Padła mi pompka od centralnego zamka taka na dwa wężyki, rozebrałem ja no i oczywiscie rozsypany był wirnik na 3 czesci. juz patrzyłem po necie za jakaś uzywką, ale cos mi strzeliło do głowy i sprobowałem skleić ten wirnik. Uwierzcie mi, przy pomocy zwykłego "super glu, udało mi sie idealnie ten wirnik posklejac i trzyma jak cholera. Wyczysciłem pieknie wszystkie elementy i starannie złozyłem. Po podłaczeniu kostek natapiła próba z pilota. Pompka pieknie reaguja na zamykanie i otwieranie z tym że przez otworki nawet nie pierdnie, zero podmuchu ani zasysania no i kreci przez ok 10 sek . gwarantuje ze pompkę dobrze złozyłem (nawet składałem ja kilka razy i probowałem , za kazdym razem to samo - czyli kreci ale zero podmuchu, probowałem takze przy odkrytym wirniku - kreci sie pieknie), i teraz mam pytanie co jest tego powodem? czy powodem mogą być wzery w wewnetrznej gładzi tego pierscienia eliptycznego? bo takoweż są. Czy moze coś sie w niej przytkało? niby dmuchałem w te i we w te i przez jedna dziurke idze lekko a druga troche ciezej. Proszę o komentarze

Opublikowano

przez to ze masz wzery moze dobrze nie uszczelniac... kup pompke na allegro i przeloz sam wirnik. ja tez tak zrobilem i po problemie... najwazniejsze zeby swoja elektronike zostawic :wink4:

Opublikowano
  • Autor

tez myslałem ze to przez te wzery, ale w sumie powino słabo ale jednak dmuchac a tutaj wogule nie dmucha, moze jak wymienie cała ta pompkę bez silniczka tzn wirnik i te pozostałe elementy to powinno działac. e sumie ten sklejony wirnik dobrze sie tzryma i te małe łopatki tez sa ok. hmmm ...

Opublikowano

tez myslałem ze to przez te wzery, ale w sumie powino słabo ale jednak dmuchac a tutaj wogule nie dmucha, moze jak wymienie cała ta pompkę bez silniczka tzn wirnik i te pozostałe elementy to powinno działac. e sumie ten sklejony wirnik dobrze sie tzryma i te małe łopatki tez sa ok. hmmm ...

tylko nie kazdy silniczek pasuje do pozostalych elementow wirnika... trzpien wychodzacy z silniczka i napedzajacy wirnik jest roznej dlugosci i mozesz tego nie spasowac... najlepiej zrobic jak pisalem wyzej - kupujesz cala pompke, a do swojej przekladasz sam silnik z wirnikiem... do podlaczenia 2 kabelki, wezyk i po klopocie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No jeszcze dzisiaj pojezdze po srotach i popytam a jak nie to zamowie na alegro bo sa takie, jak złoze to napisze jak poszło :). Dzieki [br]Dopisany: 31 Marzec 2009, 10:28_________________________________________________Witam. kupiłem nowy kompresorek (silniczek + pompka) za 160zł na allegro (od goscia ze Starego Sacza ktory sie zajmuje tymi pompkami - bardzo go polecam zna sie ma rzeczy i doradzi telefonicznie), niestety po załozeniu dmuchało tylko przez jedna dziure i otwierało/zamykało tylko drzwi kierocy i klapke od wlewu paliwa, ale po przeczyszczeniu (przedmuchaniu) kanalikow pod elektrozaworem wszystko działa poprawnie :) , widocznie jakies brudy z poprzedniej pompki (wirnika) sie tam dostały i zatkały przelot.

Teraz jestem brdzo hepi, wszystko działa po stremu.

Pozdrawiam wszystkich.