Jump to content
IGNORED

Błąd P 0171 uboga mieszanka blok 1

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Co jakis czas wyskakuje mi check i blad P0171. Bo wykasowaniu bledu silnikiem delikatnie czesie przez chwilke (faluja obroty) po czym sie  uspokaja i blad nie wyskakuje przez kilka dni czasem . Czy to separator oleju? Odma? Jak sciagne oslone silnika to przez ta "rurke" w separatorze na tej okragkej pokrywce delikatnie dmucha powietrze kiedy zakryje ja palcem nic sie nie dzieje... Oprocz kintrolki check zero objawow. Nie zauważyłem utraty mocy ani spalania wiekszego. Poza tym chwilowym falowaniem po skasowaniu błędu. 

IMG_20200825_145723.jpg

Edited by marcin1985nl
Posted

Witam, Może się komuś przyda. Po wymianie separatora na febi problem zniknął. Silnik pracuje równo i nie ma drgań na jalowym biegu i szybciej wstają obroty. Bezpośrednio po wymianie wyskoczył błąd losowe wypadanie zapłonu i dławił się przy mocnym wciskaniu pedału gazu. Dopiero po skasowaniu błędu ubogiej mieszanki i nowo powstałych silnik pracuje prawidłowo. A jeden "mechanik" twierdził ze odma nie ma znaczenia i że to wtryski na 100 %. Membrana w starej odmie była naderwana i kruszyła się w rękach.