Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Multitronic 2.0 - Hałas podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zaobserwowałem w ostatnim czasie, że podczas przyspieszania pojawia się taki hałas (jakby kończące się łożysko). Hałas ten nasila wraz ze wzrostem obrotów i spada wraz z ich spadkiem. Dodatkowo jakiś czas temu podczas ruszania z pod świateł auto mi zgasło. W skrzyni pojawia się od dawna błąd synchronizacji obrotów (w tej chwili nie mam dostępu do nr tego błędu). Byłem ostatnio u mechanik, który stwierdził, że jakieś tam elementy w skrzyni powoduje ten hałas i polecił mi firmę "Automatyczne Skrzynie Biegów PALKA Rzemieślnicza 14, 41-400 Mysłowice", gdzie Pan przez telefon określił maksymalny koszt remontu na około 7 tys. 

Symbol skrzyni: LLA, przebieg auta 320 tys, olej wymienny regularnie. Model auta: A4 B8 Avant 2009 rok.

Moje pytanie:

1. Czy ktoś może polenić najlepiej z woj. łódzkiego rzetelną firmę która zajmuje się remontami skrzyni multitronic?

2. Czy mogę przeprowadzić jakaś diagnozę "wstępną" skrzyni za pomocą kabla i VAG-COM? Wiem, że na pewno można sprawdzić temp oleju w skrzyni.

3. Symbol mojej skrzyni to LLA. Czy można kupić o innym symbolu/typie np, s-tronic skrzynie i ją zamontować? Czy trzeba np. wymieniać/kodować sterownik? I nie mówię tutaj o jakieś prostej adaptacji, a bardziej chodzi mi o zmianę oprogramowania w sterowniku.

4. Zastanawiam się czy generalnie regenerowanie skrzyni ma sens - macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o trwałość takich regeneracji? Najczęściej koszty oscylują w granicach 7 tys. i dostaję rok gwarancji. Zastanawiam się czy kupienie kota w worku o dokładnie takim symbolu za 4 tys i jej włożenie nie jest bardziej opłacalne bo mam obawę o trwałość tej regeneracji. 

5. A może to nie skrzynia a dwumas? Ktoś wie jak zdiagnozować?