Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z dekielkami do felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was,

Kupiłem do swojej A4 B5 używane alufelgi z nowszego modelu w rozmiarze 7J16H2 ET42. Same felgi są w porządku, ale problem jest z deklami na tylnych kołach, gdyż nie da się ich założyć (musiałyby być dłuższe lub jakieś przedłużane), czego powodem jest wystająca część piasty.

Oto felgi przeze mnie zakupione:

http://www.allegro.pl/item589090813_audi_a_4_a_6_7_x_16_et_42_5x112.html

Proszę Was o pomoc jak rozwiązać ten problem, gdyż wygląda to mało ciekawie.

Może ktoś z Was zna gdzie coś takiego dorabiają czy może jest jakiś inny sposób.

[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2009, 22:57_________________________________________________Tak się zastanawiam,

były wcześniej założone felgi z ET45 a teraz zmieniłem na ET42 - teoretycznie powinny bardziej wystawać na zewnątrz o 3 mm a wynika z tego, że one się cofnęły w głąb o tą odległość.

Może w takim razie trzeba zamontować dystans o szerokości 8-10 mm, choć nie wiem czy przy takiej małej różnicy to konieczne.

Proszę Was o pomoc.

Opublikowano

Tak się zastanawiam,

były wcześniej założone felgi z ET45 a teraz zmieniłem na ET42 - teoretycznie powinny bardziej wystawać na zewnątrz o 3 mm a wynika z tego, że one się cofnęły w głąb o tą odległość.

Może w takim razie trzeba zamontować dystans o szerokości 8-10 mm, choć nie wiem czy przy takiej małej różnicy to konieczne.

Proszę Was o pomoc.

Teoretycznie to niemożliwe :tongue4: A jeżeli chodzi o dystanse to możesz ale nie musisz. Poczytaj temat o ET :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Czytałem już przed zakupem felg i sam jestem zdziwiony tym co zobaczyłem podczas montażu.

Nie ulega wątpliwości, że problem dalej jest - i jakoś go muszę rozwiązać.

Więc jak ktoś może mi coś podpowiedzieć to chętnie poczytam.

Opublikowano

Ale sam sobie odpowiedziałeś że problem możesz rozwiązać dystansem. Spokojnie możesz założyć nawet 20mm i nie będziesz narzekał że koło jest za bardzo schowane :wink4:

Opublikowano

Ale sam sobie odpowiedziałeś że problem możesz rozwiązać dystansem. Spokojnie możesz założyć nawet 20mm i nie będziesz narzekał że koło jest za bardzo schowane :wink4:

Dodam tylko ,że jeżeli zdecydujesz się na dystanse,to powinieneś wymienić szpilki na dłuższe :good:
Opublikowano

Tak się zastanawiam,

Proszę Was o pomoc.

Może się czepiam, ale wyjasnij jak sprawdziłeś, że felgi cofnęły sie o te 3 mm :gwizdanie: Mierzyłeś to jakoś czy "na oko" tak Ci sie wydaje? 3 mm dla oka jest praktycznie niezauważalne :cool1: