Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przednia rozpórka kielichów - A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wg etki oryginalnie były montowane rozpórki (zapewne w 1BE/1BV albo jeszcze jakaś inna konfiguracja) o numerze 8E1805645.

Chciał bym to wrzucić do siebie ale problem pojawia się z namierzeniem tej części - w którym miejscu to się znajduje dokładnie ? Pomiędzy szybą a aku czy pomiędzy Aku a silnikiem ?

Za nic nie mogę namierzyć miejsca w którym ta rozpórka jest przykręcana. Może ktoś poratować jakimiś wskazówkami ewentualnie zrobić kilka zdjęć ?

Opublikowano

Jeśli fabrycznie miałeś zawieszenie 1BA to niestety nie zamontujesz ori rozpórki z powodu braku mocowań w karoserii, a raczej nikt spawać tam nie będzie. Sam to już nie tak dawno rozkminiałem.

Sama rozpórka znajduje się między ścianą grodziową, a akumulatorem.

Opublikowano
  • Autor

Rzeczywiście, oglądając kilka zagranicznych filmów z wymiany akumulatora w B7 można było zauważyć te mocowania. Etka swoją drogą pokazuje je jako osobne elementy ale szukając po numerach w internecie nic do kupienia (prócz całej ściany grodziowej) nie mogłem znaleźć.

W takim razie wyjaśnione, zostaje wrzucić stabilizatory z Ski i liczyć na poprawę :)

Opublikowano
52 minuty temu, KiziorDZN napisał:

Etka swoją drogą pokazuje je jako osobne elementy ale szukając po numerach w internecie nic do kupienia (prócz całej ściany grodziowej) nie mogłem znaleźć.

Oczywiście, że można kupić te mocowania lecz nie ma innej możliwości ich zamontowania jak spawanie do karoserii.

54 minuty temu, KiziorDZN napisał:

W takim razie wyjaśnione, zostaje wrzucić stabilizatory z Ski i liczyć na poprawę

Lepiej z RS szukaj.