Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czym najlepiej czyścić alkantarę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem na forum tematu lecz go nie dopatrzyłem więc może ktoś będzie mógł mi poradzić jakimi środkami najlepiej czyścić alkantrę?? nie chodzi mi o całe fotele. Sprawa wygląda tak jest to jasny kolorek i na siedzeniu kierowcy w kilku miejscach są widoczne zabrudzenia i właśnie je mam ochotę doczyścić. Czytałem że najczęściej używany jest wanisz lecz nie wiem czy do alkantry też, no i w ogóle czy są jakieś środki do konserwowania takiej tapicerki ?? Proszę o jakieś info...

Opublikowano

z tego co mi wiadomo to alcantary sie za bardzo nie czysci zadnymi srodkami chemicznymi, mozesz tylko przeleciec wilgotna szmatka a pojedyncze zabrudzenia czyszcza benzynka ekstrakcyjna ale ja bym najpierw przeprowadziz test w jakims miejscu nie widocznym czy nic sie nie bedzie dzialo bo to roznie bywa i zalezy od rodzaju alcantary

Opublikowano
  • Autor

no o tej benzynie i ja słyszałem, słyszałem też o rozpuszczalniku. Mam nadzieję że napisze jeszcze ktos kto czyścił i jest teraz zadowolony bo jak wiadomo nie chcę nic poniszczyć... Dzięki kolego za zainteresowanie moim tematem.

Opublikowano

Z produktów Meguiarsa jest Carpet And Interior Cleaner (na razie brak w sklepie) oraz produkt z serii profesjonalnej ALL PURPOSE CLEANER (bardzo dobry - rozcieńcza się 10:1), ale niestety ten drugi jest do kupienia tylko w 4L bańce.

Poniżej są 2 linki do opisów a propo czyszczenia alcantary:

http://www.alcantara.com/en/experience/manutenzione/smacchiatura/smacchiatura.shtml

http://www.alcantara.com/en/experience/manutenzione/pdf/manuale_eng.pdf

Tutaj link do prania alcantary w pralce (trochę mniejsze zastosowanie do samochodów):

http://www.alcantara.com/en/experience/manutenzione/lavaggio/lavaggio.shtml

• 2 lata później...
Opublikowano

Sorry za odgrzebanie "kotleta" :embarrassed:

A czym potraktować te zewnętrzne skórzane części foteli? :mysli: