Kondi67 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Cześć! Jako że moje audi po dłuższym czasie spokojnej jazdy zaczyna mi robić psikusy - dlatego dodaję ten post, z prośbą o pomoc. Problem polega na tym, iż na zimnym silniku po wciśnięciu sprzęgła obroty spadają normalnie do podstawowych. Natomiast gdy silnik osiąga temperaturę powyżej ok. 60st., zaczyna się dziać dziwne przygaszanie w momencie zejścia z obrotów. Ktoś może napisać - ,,te auta tak mają", ale nie - nie mają tak bo przedtem tego nie było, a co więcej, zdarzają się sytuacje, że przed zjazdem lub skrzyżowaniem auto potrafi zgasnąć w tym momencie. Czy ktokolwiek miał taki problem? Dodam jeszcze raz, że dzieje się to tylko przy nagrzanym silniku. Z kwestii błędów - brak Odpinana przypływka - bez zmian Świece, filtry powietrza, cewka, przewody zapłonowe , sondy - to wszystko jest w miarę świeże, dlatego wykluczam. Proszę o pomoc, załączam film 1618560493482.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaZZ Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Mam tak samo, pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekdziku Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Cześć, U mnie identyczne objawy na rozgrzanym silniku obroty przygasają, czasami nawet zgaśnie. Dodatkowo zauważyłem że przy odjęciu gazu jest delikatnie szarpnięcie (nie ma tej płynności), a przy oddawaniu gazu jakby małe opóźnienie. Dzisiaj zaślepiłem egr operacja się udała ale pacjent nadal chory nie pomogło. Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi