Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działają tylne głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam audi a4b6 avant , mam taki problem, odkąd kupiłem samochód nie działają tylne głośniki w samochodzie, oczywiście są one na swoim miejscu, podpinałem inne również nie działają, z tego co wiem z tylu w prawym boczku powinien być wzmacniacz audio , czy właśnie w tym miejscu co na dołączonym zdjęciu? I jak rozumiem kable które widoczne są na zdjęciu ktoś przrobił,  co z tym mogę zrobić? Aby tylne głośniki zadziałały? Czy kupno wzmacniacza powinno załatwić problem , i czy poddane to pod to okablowanie ? Jak tak to jaki wzmacniacz polecacie ? 

20210527_182207.jpg

Edytowane przez Piotrek123Surmacz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 27.05.2021 o 18:29, Piotrek123Surmacz napisał:

Witam, posiadam audi a4b6 avant , mam taki problem, odkąd kupiłem samochód nie działają tylne głośniki w samochodzie, oczywiście są one na swoim miejscu, podpinałem inne również nie działają, z tego co wiem z tylu w prawym boczku powinien być wzmacniacz audio , czy właśnie w tym miejscu co na dołączonym zdjęciu? I jak rozumiem kable które widoczne są na zdjęciu ktoś przrobił,  co z tym mogę zrobić? Aby tylne głośniki zadziałały? Czy kupno wzmacniacza powinno załatwić problem , i czy poddane to pod to okablowanie ? Jak tak to jaki wzmacniacz polecacie ? 

20210527_182207.jpg

Z tego co widzę to jest cała wiązka musiałbyś tylko kupić wzmaka Ori i kostkę z kawałkiem wiązki do tego. Jeśli chcesz mogę ci pomóc ogarnąć temat. Ten wzmak obsługuje tylne głośniki w drzwiach i suba w bagażniku. Jest jeszcze inna opcja rozwiązania tego problemu,ale jakby co pisz na PW

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam problem. Po kupnie auta okazało się, że tylne głośniki nie grają. Niestety elektronika dla mnie to czarna magia. Ktoś poprowadziłby mnie jak zdiagnozować dlaczego nie grają i jak rozwiązać tę zagadkę?

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany, w tylnym prawym boczku w bagażniku musi być wzmacniacz,  bez niego tylne głośniki nie zadziałają .