Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatyzacja problem i diagnoza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dziwny problem z klimatyzacją, obczytałem wszystkie tematy i zgłupiałem... Problem polega na tym, że dmucha zimnym powietrzem tylko z lewego nawiewu kierowcy i z lewej części nawiewu na szybę. Po wejściu w vcds błędów brak, zrobiłem adaptacje i niby według kompa wszystko ok, ale problem nie ustępuje. Wszedłem sobie w bloki pomiarowe i zadziwił mnie fakt, że temperatura w kratce lewej to 9stopni, a na parowniku 22? Od czego zacząć zabawę? Wyciągać silniczek klapy czy jechać dobijać ?

Edit: 12.06
Wymieniłem dwa potencjometry ( ten od sterowania ciepło/zimno i ten z z dużym kołem co steruje nawiewami ), a resztę rozebrałem i przeczyściłem styki + lekko nasmarowałem. Powietrze w kratkach jakoby sie wyrównało, ale wjechałem na kanał i zauważyłem wyciek na wejściu węża do sprężarki, dlatego sądzę że ubyło czynnika i stąd też ten objaw. 

klimaa.jpg

Edytowane przez Bartas9.6

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Udało się ustalić cokolwiek? U mnie problem podobny. Z jednej strony tylko działa i błędów brak. Dzięki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 8.07.2021 o 10:44, lisek122 napisał:

Witam,

Udało się ustalić cokolwiek? U mnie problem podobny. Z jednej strony tylko działa i błędów brak. Dzięki

Tak, u mnie zakończyło się to na wymianie osuszacza i dławika. Po prostu osuszacz nie spełniał swojej roli i był zapchany ( oczywiście siedział ori czyli z 2007r, a zalecana wymiana podobno co  max 3-4lata ). Wymieniłem wszystko na NRF - osuszacz koszt 80zł i dławik 15zł. Układ nabity, sprawdzony i zrobione ozonowanie. Teraz klima hula jak zła i schodzi nawet do 3.6 stopnia i w końcu załącza sie drugi bieg wentylatora gdzie nigdy go nie słyszałem :)