Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Siłowniki klapy bagażnika, a trzaskająca klapa w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zimą zaczęła mi skrzypieć elektryczna klapa przy zamykaniu. Siłowniki miałem od nowości więc po 8 latach przyszedł czas na wymianę. Zamówiłem w lutym Stabilusy (450N) po około 75pln za sztukę. Nie chciałem brać najtańszych. Przyszły, wymieniłem - przestało skrzypieć, zamykało się delikatnie, wszystko cacy. Minęły 4 miesiące, klapa podczas zamykania trzaska jak dzika:

zauważyłem, że czasami po nocy pierwszy raz zamyka się delikatnie ale przy drugim zamknięciu znowu jest to pie^&*cie. Może to ma związek z wysokimi temperaturami w ciągu dnia? w każdym razie - na oryginalnych siłownikach tego problemu nigdy nie miałem. I teraz pytanie - opinie o Stabilusach już sobie wyrobiłem, ktoś poleci jakieś inne sprawdzone siłowniki? czy zostaje mi tylko wizyta w ASO?

• 3 lata później...
Opublikowano

Wiem że minęły 4 lata odkąd to było napisane ale czy udało Ci się rozwiązać problem u mnie jest podobnie na końcu zamykania jest trzask jak by po prostu puścić klapę i wtedy dociąg ją zamyka i druga sprawa zawsze to pierwsze otwarcie po dłuższym postoju trzeba powtórzyć klapa się otworzy podniesie dosłownie kawałek i opadnie, u mnie siłowniki topran więc sama nazwa mówi że już do wymiany i to muszę zrobić ale czy te obiawy to nie czasem problem z silnikiem klapy?