Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 1.8T AVJ 150KM - Kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań odnośnie samochodu opisanego w tytule.

1. Na zimnym silniku ssanie 1100 obrotów, po rozgrzaniu auto pracuje na 900. Czy to normalne?
2. Po przekręceniu stacyjki z okolic radia bądź schowka dochodzą dziwne dźwięki których nie jestem w stanie nawet nazwać. Buczenie/Skrzypienie. Dodam, że przy włączeniu klimatyzacji też takie coś jest. (ew. nagram filmik jeżeli będzie potrzeba)
3. Odczuwalnie drgania na kierownicy i fotelu pasażera na biegu jałowym. Czy to mogą być poduszki silnika? Czy ten typ tak ma? Czytałam wiele tematów o tym, i kilka osób mimo podjęcia się napraw drgania nie ustępowały i po prostu się już nie przejmowali. 

4. Czy jezdzac na LPG to normalne ze podczas postoju lekko unosi się dymek z rur :)

Proszę o pomoc w powyższych pytaniach i z góry dziękuje .

Edytowane przez pvllyx

Opublikowano

1...

2 Możliwe, że jest problem z silniczkami (potencjometrami) od klap klimatyzacji i one wydaja takie dźwięki.

3 Dobrze czytałaś ten typ tak może mieć, mogą to być tez poduszki silnika, źle wyregulowany odbój w pasie przednim też może to powodować, podniesienie minimalnych obrotów silnika przy pomocy vcds/vag może pomóc, u siebie wykonałem taki zabieg i 0 jakichkolwiek wibracji o ile klima dość mocno nie obciąża silnika na jałowym.

4 A czy posiadasz kuchnie lub miałaś styczność z kuchnią gazową? Przy spalaniu lpg nie powinno być dymu, tylko para wodna i jest ona widoczna w chłodne i wilgotne dni, w ciepłe dni nie powinno być nic widoczne, chyba że silnik spala płyn chłodniczy albo olej.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, tass napisał:

1...

2 Możliwe, że jest problem z silniczkami (potencjometrami) od klap klimatyzacji i one wydaja takie dźwięki.

3 Dobrze czytałaś ten typ tak może mieć, mogą to być tez poduszki silnika, źle wyregulowany odbój w pasie przednim też może to powodować, podniesienie minimalnych obrotów silnika przy pomocy vcds/vag może pomóc, u siebie wykonałem taki zabieg i 0 jakichkolwiek wibracji o ile klima dość mocno nie obciąża silnika na jałowym.

4 A czy posiadasz kuchnie lub miałaś styczność z kuchnią gazową? Przy spalaniu lpg nie powinno być dymu, tylko para wodna i jest ona widoczna w chłodne i wilgotne dni, w ciepłe dni nie powinno być nic widoczne, chyba że silnik spala płyn chłodniczy albo olej.

hehe co do 4. to moje pierwsze auto w LPG więc może stąd moje głupkowate pytanie... :)

i tak dokładnie chodziło mi o pare wodną która jest ledwo widoczna ale jest... :)

Edytowane przez pvllyx

Opublikowano

O ile jest to para wodna to nie ma się czym martwić, naturalny objaw jazdy na lpg, nasila się mocno zimą.

Opublikowano
  • Autor

@tass powiem Ci szczerze, że nawet poszłam powąchać, i spróbować "złapać" w ręce :D nie śmierdzi niczym. Więc raczej bez obaw w tym przypadku.

Dziękuje za szybkie udzielenie odpowiedzi :)