Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sprezyny / wysokosc zawieszenia ori

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ze wzlegu na to, ze moje stare, tylne sprezynki (ori) byly juz przeciazone itd, kupilem uzywki wg. sprzedajacego z malym przebiegiem, sprawdzone jeszcze na aucie przed zdjeciem itd, oznaczenie mialo byc kropka zielona i srebrna... okazalo sie ze sa dwie srebrnekropki i jedna zielona, liczba zwojow sie zgadzala ale te "nowe" sa o ok 1.5 cm krotsze i z grubszego "drutu". przy okazji wymiany tylnych amorow wrzucilem te sprezynki i auto ostro siadlo :/ wyglada teraz jak wodolot, wymiary od srodka piasty do blotnika- przod 39cm, tyl 36(!)cm. z tego co wiem, tyl powinien byc orginanlnie wyzszy o ok 0.5-1cm od przodu, wiec wyglada na to ze siadla o ok 3,5 cm :| nie chce obnizac przodu, wiec poszukuje org. sprezyn od b5 limo na tyl- jezeli ktos kiedys obnizal u siebie a ma w miare sensowne ori- prosze o kontakt na priv.

Nie mam tez pojecia co to za sprezyny (te ktore zalozylem), chodzi mi o to oznaczenie- 2 srebrne i 1 zielony- wszedzie podaja odwrotnie 2 zielony i 1 srebrny, nie znalazlem takiego ukladu, a sprezyny niby sa ori audi, wiec co to moze byc? fabrycznie obnizona wersja? pomocy!! :]

Opublikowano
  • Autor
sa 2 wersje zawieszenia

1-normal

2-sport

oznaczenia mozna sprawdzic we kodach wyposazenia

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=2765

no tak, ja mam zwykly zawias u siebie, oznaczenia po kodach kiedys juz tam sprawdzalem, ale co innego mnie wtedy interesowalo :) musialbym zdobyc ksiazke serwisowa / wlepke z kodami auta z ktorego zostaly wymontowane te sprezyny, ale prawdopodobnie sa to walsnie sportowe... szkoda tylko, ze sprzedajacy zapieral sie ze wszystko jest normalnie, tak jak powinno byc :| teraz poplyne znow na nowe sprezyny plus wymiana a tymi moge ozdobic garaz... tak jak juz pisalem- jezeli ma ktos normalne ori od limuzyny i nie sa przeciazone itd- prosze o info na priv.