Dannyeye3 0 Posted October 12, 2021 Share Posted October 12, 2021 Cześć, walczę z pewnym błędem, przeszukałem już podobne tematy, które prowadzą do tego, że może być przestawiony rozrząd lub łańuch ale potrzebuję jeszcze porady. 17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation P1340 - 35-00 . Silnik nie ma żadnych niepokojących objawów, przyspiesza ładnie i równo, nie szarpie, odpala normalnie, rozrząd był robiony 2 lata temu (ok 40 tys km), jak na razie wymieniłem czujnik g40 czyli wałków rozrządu i bez zmian, oczywiście zmienię jeszcze czujnik położenia wału ale to dopiero pod koniec tygodnia. Przeszukując podobne tematy zacząłem się martwić, że może być przestawiony rozrząd lub coś nie tak z łańuchem, który łączy wałki, sprawdziłem grupu od 090 do 094 ale nie ma tam żadnych wartości. Macie jakieś pomysły, przypuszczenia czy faktycznie to może być wina tylko czujnika czy coś z rozrządem? Dziwne jest dla mnie że te grupy są całkowicie puste. Dziękuję z góry za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts