Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szyberdach - automatyczne otwieranie/zamykanie nie działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym miesiącu robiłem większy serwis auta i przez dłuższy czas (tydz.) odłączony był akumulator ale po zakończeniu prac wszystko zostało podłączone, części zaadaptowane i auto wesoło odpaliło i nie rzucało żadnymi błędami. Oczywiście po dłuższym resecie musiałem parę rzeczy ustawić i zapisać ponownie i generalnie wszystko wróciło do normy poza sterowaniem szyberdachem.

Dach otwiera się zarówno w pełni jak i uchylnie (do góry) ale trzeba trzymać cały czas przycisk - wcześniej "głębokie kliknięcie" otwierało dach do końca automatycznie. Przestało też działać zamykanie dachu z pilota. Skoro silniczki i mechanizm działają ręcznie to zgaduję, że popsuło się coś w oprogramowaniu a z poziomu komputera nie ma dostępu do sterowania dachem. Mam kabel (niestety chiny) w wersji hex2 21.3, więc chociaż jakiś odczyt mogę zrobić - pytanie gdzie tego szukać?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Niestety nadal nie znalazłem źródła problemu ale zauważyłem, że jeszcze jedna rzecz z serii "automatyczna" nie działa - nie zapala się światło po otworzeniu auta. Nie wiem czy te dwie awarie są zbieżne i obsługiwane przez ten sam moduł ale mam przeczucie, że tak. Próbowałem w VCDS coś wyklikać ale nie mogę wejść nawet w sekcję Sunroof (brak połączenia). Jutro wymieniam aku, bo już słabiutki, więc zaadaptuję, pokasuję wszystkie błędy i załączę świeżego loga - może komuś rzuci się coś w oko.