[B5 ADR] Dziwne szarpanie

    4 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam.

    Od niedawna pojawił mi się dość nietypowy problem.

    Kiedy rano zapalam samochód silnik chodzi równo i trzyma swoje obroty natomiast jak dodam gazu to jakby jedna swieca nie chodziła bo strasznie przerywa a na gazie strzela. Dodam ze swiece wymieniałem jakieś 3 miesiące temu i zrobiłem ok 8 tys km. Jak przejade jakieś 15 km przestaje parkotać i chodzi ładnie.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Po pierwsze podłącz VAGa. Jeżeli nie będzie tam nic ciekawego to:

    Odłącz na noc klemy od akumulatora (nie zapomnij o kodzie do radia i innych pierdołach, które kasują się po odłączeniu AKU!!) i rano zapal silnik. Nie dotykaj gazu ani przy odpalaniu ani przy pracy silnika. Dostaw tak pracujący silnik aż przy chłodnicy zacznie kręcić się wentylator. SILNIK NIE MOŻE PRACOWAć NA GAZIE, TYLKO NA BENZYNIE!! Gdy silnik się zagrzeje będziesz musiał przytrzymać silnik na obrotach 3000 obr./min. przez 30-40 sekund. Jeżeli problem ustąpi to jedź do gaziarza żeby skorygował ustawienia LPG.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Gość Kaziu_Wichura

    a jaki masz gaz?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Gość MorgothDBMA

    propan butan ??

    (żart)

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się


    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy