Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

EGR i Zamykające się drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

1. Po wymianie EGR ciągle miga kontrolka od świec żarowych i pokazuje błąd P0403 nie mam pojęcia z jakiej przyczyny jeśli ktoś by mógł pomóc byłoby super.

2. Podczas jazdy centralny zamek zamyka i otwiera drzwi po każdym zatrzymaniu się i ponownemu ruszeniu dzieje się to samo zamki zamykają się i otiwerają. Kiedy już kończę jazdę wychodzę z auta zamykam drzwi po chwili otwierają się szyby a jak już zamknę centralnym zamkiem to kilkanaście razy auto się zamyka i otwiera:( jeśli ktoś ma jakieś pomysły na te 2 usterki proszę o pomoc 

Opublikowano

Ad 1. Wymieniales egr bo stary padl? Na jaki wymieniles? Nowy ori czy jakiś zamiennik czy uzywka? 

Ad 2. Jakies bledy z modulu komfortu? Patrzyles czy mk nie jest zalany? 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, FishBB napisał:

Ad 1. Wymieniales egr bo stary padl? Na jaki wymieniles? Nowy ori czy jakiś zamiennik czy uzywka? 

Ad 2. Jakies bledy z modulu komfortu? Patrzyles czy mk nie jest zalany? 

1.Egr wymieniłem bo na komputerze pokazywało że nie do końca się otwiera i zamyka dlatego nie kombinowałem z czyszczeniem tylko odrazu kupiłem nowy zamiennik.

2 Nie ma żadnych błędów na module był tylko błąd na zamku od strony kierowcy i został wymieniony na nowy i to też nic nie dało. A nie patrzyłem jeszcze na Mk bo pierwsze chciałem wyeliminować błąd z drzwiami bo ktoś powiedział że tak może dziać się od zamka.

Opublikowano

1. A teraz z nowym co ci komp pokazuje? Przy starym wystepowal ten sam blad? Jezeli w starym bylo dokladnie to samo to moze byc cos z wiazka, jezeli nie to obstawialbym na felerny zamiennik. 

U siebie tez wymienialem egra bo mialem wylamane zeby na zebatce i nie lapalo we wszystkich zakresach. Zastanawiałem sie nad zamiennikiem lub ori uzywka bo nowka ori trochę kosztuje. Po przeczytaniu wielu opini stwierdzilem ze nie warto kupowac zamiennika bo roznie z nimi bywa i czesto swiruja. Kupilem uzywke na allegro od firmy zajmujaca sie sprzedaza uzywanych części. Oczywiście pisalo ze wszystkie zawory sa sprawdzone przed wysylka. Jeszcze przed zakupem pisalem zeby to potwierdzic i ze napewno jest to ori. Zaawor przyszedl, juz mi sie nie podobalo bo spod plastikowej klapki doslownie sie lalo- czyscili zawory chyba w dosłownej kąpieli... Na zaworze brak jakichkolwiek oznaczen vdo/siemens/continental, a na dodatek gwint od sruby mocujacej rurke spalin zjechany do zera. Nawet tego nie zakladalem tylko napisalem do sprzedajacego. Nie zdarzylem sie jakkolwiek dogadac czy chce zrezygnowac z zakupu a oni wyslali mi drugi zawor na wymiane. Jak przyszedl to co prawda znow lalo sie z niego, ale mial oznaczenia producenta i cale gwinty. Jednak co z tego jak zebatki praktycznie nie mial wiec nie pracowal. Po tej akcji kupilem nowke ori vdo i mam spokój... 

2.Czyli po wymianie zamka blad zniknal i nie ma żadnych ale sam problem z samoczynnym otwieraniem/zamykaniem pozostal? Jezeli tak to przyczyny szukalbym w samym module komfortu lub sterowniku w drzwiach.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, FishBB napisał:

1. A teraz z nowym co ci komp pokazuje? Przy starym wystepowal ten sam blad? Jezeli w starym bylo dokladnie to samo to moze byc cos z wiazka, jezeli nie to obstawialbym na felerny zamiennik. 

U siebie tez wymienialem egra bo mialem wylamane zeby na zebatce i nie lapalo we wszystkich zakresach. Zastanawiałem sie nad zamiennikiem lub ori uzywka bo nowka ori trochę kosztuje. Po przeczytaniu wielu opini stwierdzilem ze nie warto kupowac zamiennika bo roznie z nimi bywa i czesto swiruja. Kupilem uzywke na allegro od firmy zajmujaca sie sprzedaza uzywanych części. Oczywiście pisalo ze wszystkie zawory sa sprawdzone przed wysylka. Jeszcze przed zakupem pisalem zeby to potwierdzic i ze napewno jest to ori. Zaawor przyszedl, juz mi sie nie podobalo bo spod plastikowej klapki doslownie sie lalo- czyscili zawory chyba w dosłownej kąpieli... Na zaworze brak jakichkolwiek oznaczen vdo/siemens/continental, a na dodatek gwint od sruby mocujacej rurke spalin zjechany do zera. Nawet tego nie zakladalem tylko napisalem do sprzedajacego. Nie zdarzylem sie jakkolwiek dogadac czy chce zrezygnowac z zakupu a oni wyslali mi drugi zawor na wymiane. Jak przyszedl to co prawda znow lalo sie z niego, ale mial oznaczenia producenta i cale gwinty. Jednak co z tego jak zebatki praktycznie nie mial wiec nie pracowal. Po tej akcji kupilem nowke ori vdo i mam spokój... 

2.Czyli po wymianie zamka blad zniknal i nie ma żadnych ale sam problem z samoczynnym otwieraniem/zamykaniem pozostal? Jezeli tak to przyczyny szukalbym w samym module komfortu lub sterowniku w drzwiach.

1. Teraz komp mi pokazuje błąd P0403 możesz sobie wpisać w google tam jest dokładnie on opisany. Zanim kupię następny bo wywaliłem za niego 520zł to czy nie wymienić kostek które są do EGR i elektromagnesu bo w tym błędzie jest napisane że może być to styk kostki. Nie rozumiem jednak co w tym błędzie oznacza przesilenie masy, bo z autem nic się nie jedzie tak naprawdę nie dławi się ani nic tylko ta lampka tak boli że jasny c**j.

2. Tak po wymianie błąd zniknął ale problem pozostał nadal.Wymienię moduł i zobaczę co będzie się działo

Opublikowano
  • Autor

1. Dodam jeszcze że na starym nie było żadnego błędu zamontowany został nowy wyskoczył ten błąd i dla testu na sucho został podłączony Stary i ma tym starym ten błąd też był już i nie idzie go skasowac

Opublikowano

Czyli wyglada jakby problem byl z instalacja, przepatrz wiazke i kostke bo moze przy wymianie egra sie cos uszkodzilo i gdzies nie styka.