Jump to content
IGNORED

zmiana radia concert z Ameryki na EU

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam takie pytanie bo na forum nikt tego tego tematu dokładnie nie poruszał a przynajmniej nie widziałem tematu o tym

Mam Audi A4 B8 ale sprowadzoną z Ameryki i jak wiadomo tam radio działa inaczej, jest inny system i częstotliwość radiowa przeskakuje co 2. Moje pytanie jest takie... jeśli mam radio concert (amerykańskie) i będę chciał zmienić na EU też concert to wszystko będzie pasować i będzie tzw. p&p? czy coś w Amerykańskich wersjach było robione inaczej?

Znalazłem takie radio na allegro image.png.ce4545c6ff9eb8c50f101ed368299d43.png a tu jest moje IMG_20220202_143030610_HDR.thumb.jpg.9ebccd3e4dc10a4749dc4a039fdac0c5.jpg myślicie że będzie chulać?

Posted

Dodatkowo trzeba sciagnac OCHRONE KOMONENTU zakodoowac Radio oraz adaptacje z wyposazeniem

Posted
2 godziny temu, wrclaguna napisał:

Dodatkowo trzeba sciagnac OCHRONE KOMONENTU zakodoowac Radio oraz adaptacje z wyposazeniem

A ochronę komponentu można zdjąć tylko w serwisie?

Posted
2 godziny temu, MrMajstro napisał:

A ochronę komponentu można zdjąć tylko w serwisie?

Do kazdej osoby kto ma dojscie do serwera ON LINE

Posted
2 godziny temu, wrclaguna napisał:

Do kazdej osoby kto ma dojscie do serwera ON LINE

A samą adaptacje ciężko jest zrobić? Bo kodowanie akurat to najmniejszy problem ?

Posted

CP Trzeba sciagnac, innej opcji nie ma

Posted

Cześć WRC. Istnieje z Tobą jakaś forma kontaktu prywatnie? Mam kilka pytań, a Ty jesteś ogarnięty.

Pozdrówka

• 11 months later...
Posted
W dniu 13.04.2022 o 15:31, wrclaguna napisał(a):

CP Trzeba sciagnac, innej opcji nie ma

A czym się różnią te oznaczenia radii? Bo jak jest cały ten kod radia jakby te 8T1 035 186 R i właśnie na końcu jest te R a radia co patrzę na internecie mają różne te literki cały alfabet wręcz tego jest i czym się różnią ta radia w takim razie? Bo nie wiem jak mam R a wezmę powiedzmy P to będzie obsługiwać i działać tak samo jak moje? Czy może coś tam będzie innego czy gorszy dźwięk itd?

Posted

wszystko zalezy jaki numer i od wersji przedlift polift .
8T1 035 186 R   przedlift

Jakby co to posiadam z PL MENU  jednsotki

Posted
22 godziny temu, wrclaguna napisał(a):

wszystko zalezy jaki numer i od wersji przedlift polift .
8T1 035 186 R   przedlift

Jakby co to posiadam z PL MENU  jednsotki

No ja akurat mam przedlifta z 2011 radyjko i numer taki jak powyżej tylko właśnie kurcze amerykanka i teraz bym chciał zmienić ale na internecie nie mogę znaleźć radia z końcówką "R" a z innymi końcówkami jest pełno i właśnie nie wiem czy zrobi to różnice czy będę mieć wszystkie funkcje co teraz czy nie

A to masz gdzieś na allegro ogłoszenie czy coś z tymi radiami? Ile taka przyjemność by kosztowała?

Posted

Posted (edited)
2 godziny temu, wrclaguna napisał(a):

A i tak dalej nie wiem czy ta literka w numerze radia coś zmienia czy coś bardzo ważnego znaczy ?

Edited by MrMajstro
Posted

Literki zaleznie od roku produkcji sie zmienaiły .

Posted
4 godziny temu, wrclaguna napisał(a):

Literki zaleznie od roku produkcji sie zmienaiły .

Czyli w sumie każde radio obsługuje to samo tylko trzeba zaadaptować i zakodować? ?

Posted

Tak

tu masz link gdzie mozesz sprawdzic sobie pasuja literki