jacek5321 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Witam i proszę o pomoc po otwarciu drzwi pasażera oświetlenie wnętrza zaczyna mrugać ale tylko przód i oświetlenie nóg natomiast tylne lampki się nie włączają. Po otwarciu drzwi kierowcy wszystko jest ok ale tył się nie zapala tylko przód i oświetlenie nóg. Czy ktoś może coś poradzić ?
GRazny Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 coś działa przerywanie... czujnik pewnie po stronie pasażera... zerknij w drzwi i sprawdź wiązkę idącą do drzwi też - może kabel się ułamał... otworzysz drzwi kierowcy - jest info z innego sprawnego czujnika... i jest OK
jacek5321 Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 a może wiesz gdzie dokładnie jest ten czujnik ?
SoMeS Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 zacznij od rozebrania boczka drzwi i popatrz po kabelkach czy nie są złamane, zgięte czy może czymś przyczaśnięte
krzyniek Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 a może wiesz gdzie dokładnie jest ten czujnik ? w zamku drzwi
Szymoonk Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Dołączę się do tematu. Walczę od długiego czasu z brakiem podświetlania po otwarciu którychkolwiek drzwi. Wyjąłem cały układ z mikro stykami z zamka jednak podświetlenia dalej nie ma, podobnie zrobiłem w drugich drzwiach. Wcześniej podmieniłem pompkę centralnego ale również to nie pomogło. Wiem że styk działa podając masę i wtedy powinno włączyć się światełko. Rozebrałem kostki w drzwiach (te podłączone do mikro styków) i powyjmowałem kontakty z obudowy. Każdym kontaktem dotykałem karoserii, Na jednym jest + , na kolejnym otwarcie centralnego, brzeczek od świateł, ostatnie 2 (brązowy i brązowo biały)któryś z nich powinien być od światełka kabinowego jednak po zetknięciu z karoserią nic. W kostce która podłączona jest centralnego są 3 kabelki brązowo białe wyjąłem je i podając na nie masę (kablem podłączonym do karoserii) okazało się że światełko w kabinie zapala się. W tym miejscu stoję i kwiczę bo nie wiem gdzie dalej szukać awarii.
GRazny Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Panowie... a czy ktoś z Was wpadł na pomysł podłączenia VAGa ?
Szymoonk Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 w moim roczniku 95r centralny chyba nie był podłączony pod kompa zresztą i tak nic nie pokazuje .
Recommended Posts