Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skakanie kierownicy przy odkręcaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. Od jakiegoś czasu mam problem z kierownicą mianowicie gdy skręcam czy w lewo czy w prawo to się nic nie dzieje ale gdy już chce "odkręcać" kierownicę to chodzi ona skokami tak jakby nią coś szarpało i nie wiem już co to może być. Dodam że wcześniej wymieniałem opony bo drżała na nich i tak samo były wymieniane tarcze z klockami bo były zwichrowane i lewy drążek wraz z końcówką. Drżenie całej budy udało się wyeliminować ale kierownica trochę się uspokoiła ale niestety nie całkiem. Ma ktoś może pomysł co to może być? Ogólnie wszystko chodzi gładko, lekko, bez stuków i pukania pompa nie jęczy tylko to że kierownica robi "zajączki" przy odkręcaniu...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 6.07.2022 o 12:50, MrMajstro napisał:

Witam kolegów. Od jakiegoś czasu mam problem z kierownicą mianowicie gdy skręcam czy w lewo czy w prawo to się nic nie dzieje ale gdy już chce "odkręcać" kierownicę to chodzi ona skokami tak jakby nią coś szarpało i nie wiem już co to może być. Dodam że wcześniej wymieniałem opony bo drżała na nich i tak samo były wymieniane tarcze z klockami bo były zwichrowane i lewy drążek wraz z końcówką. Drżenie całej budy udało się wyeliminować ale kierownica trochę się uspokoiła ale niestety nie całkiem. Ma ktoś może pomysł co to może być? Ogólnie wszystko chodzi gładko, lekko, bez stuków i pukania pompa nie jęczy tylko to że kierownica robi "zajączki" przy odkręcaniu...

Opublikowano
59 minut temu, Arturito napisał:

Witam zapewne robi ci to przy parkowaniu czy postoju jesli tak to proponuje sprawdzic wał kierowniczy   dokładniej krzyzak w nim pozdrawiam i czekam na odp  czy pomogło

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, Arturito napisał:

Witam zapewne robi ci to przy parkowaniu czy postoju jesli tak to proponuje sprawdzic wał kierowniczy   dokładniej krzyzak w nim pozdrawiam i czekam na odp  czy pomogło

Witam, krzyżak cały i bez luzów, przy parkowaniu żadnej różnicy bo ogólnie kierownica chodzi bez najmniejszego luzu to jedynie w trakcie jazdy było wyczuwalne przy prędkościach 60 wzwyż. Jakoś na początku tego miesiąca wymieniałem lewy przegub zewnętrzny bo myślałem że on jest sprawcą pukania z którym też się męczę i pukanie nie ustało ale za to kierownica się uspokoiła i już nie szarpie ? także winowajcą był przegub który miał już trochę.