Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dodatkowe zegary .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , postaram się pokrótce przybliżyć jak można zrobić dodatkowe zegary w słupkach , żeby wyglądało to dość schludnie i bez wkrętów.

Na start potrzebujemy

- Żywice + utwardzacz i maty np.

ALLEGRO.PL

- Szpachle " elastyczną "

ALLEGRO.PL

-Bądź zamiast szpachli zwykłą POXILINE

-Kubeczki na zegary są uniwersalne ( mnóstwo tego na allegro ).

Demontujemy słupek , na którym mają być zegary ,  dopasowujemy kubeczki tak żeby idealnie przylegały do słupka.

WAŻNE !!!

"KUBECZKI"  z allegro nie pasują idealnie , trzeba je samemu przycinać np. szlifierką i pamiętać żeby zrobić miejsce między jednym a drugim bo można mieć problem z włożeniem dodatkowego zegara ( firma ADDCO mają dość spory tyłek u mnie również był problem z osadzeniem dolnego zegara , inne firmy są już "cieńsze" ).

Kolejnym krokiem jest przymocowanie na taśmę "kubeczków" do słupka i dopasowanie w aucie czy na pewno dane ustawienie Wam pasuje .

(dodam , że część którą nie będziemy używać warto czymś zabezpieczyć ( strecz , folia itp , zeby się nie ubrudziło ) .

Jeśli mamy dopasowane miejsca na kubeczki , można odrysować je jakimś markerem , zrobić otwory wiertłem i przystąpić do kolejnego kroku.

Materiału nie trzeba ściągać , ale można. Według własnego wyboru.

Przykładamy kubeczki , nacinamy mate szklaną i kładziemy - na kubeczki , od boków ,na każdy róg. Nie żałujcie sobie , jak wszystko nakładać macie na instrukcji puszki. Róbcie przerwy między warstwami żeby mata się nie ślizgała.

Jeśli wszystko Wam wyschło , około 24h powinno wystarczyć przechodzimy do nakładania POXIPOLU  , bądź szpachli elastycznej.

WAŻNE!!!

Osobiście polecam POXIPOL , ponieważ jest on również używany do modelowania kierownic w naszym aucie , np ścięcie kierownicy , albo bicepsy i łatwiej się nakłada niż szpachla.

Jeśli ktoś się decyduje na szpachle to tylko elastyczna , ponieważ przy temperaturach bądź pracy auta inne mogą pękać .

Lecimy dalej , jeśli już macie nałożoną szpachle / klej to po wyschnięciu przechodzimy do obróbki .

Ja szlifowałem ręcznie , chyba że nałożyłem zbyt dużo szpachli to pozwoliłem sobie wziąć maszyne.

Po takiej obróbce wystarczy dać do obszycia , malowania , flokowania jak kto uważa. Ja osobiście dałem do flokowania połowę słupka w czarny kolor .

Kolorów do floku jest mnóstwo , nawet znajdziecie pod ORI wnętrzne.

242003631_2898461693611136_7117462337957746166_n.jpg

275159090_369977878126161_3128768442299011249_n(1).jpg

275173125_266818675631261_5578836221012653229_n.jpg

Edytowane przez Koziar993