Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regulacja kąta synchronizacji - wnioski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas obserwowałem u siebie wibracje i drgania po rozgrzaniu silnika na wolnych obrotach i wydawało mi sie że min głośniej pracował po rozgrzaniu.

Wymieniłem regulator ciśnienia na listwie- bez efektu

Sprawdzenie korekt na wtryskach + czyszczenie wtrysków i teraz wszystkie pracują bardzo podobnie- ale i tak bez większego efektu

Wziąłem się za sprawdzenie konta synchronizacji miałem -067 po regulacji ustawiłem na +0,65 i efekty:

- wydaje mi się że silnik pracuje bardziej miękko

- odpalanie czy zimny czy ciepły bez różnicy

- drgania na wolnych obrotach się uspokoiły

Jeśli chodzi o wrażenia z jazdy wydaje się ciut bardziej żwawy na niskich obrotach co do spalania to się nie wypowiem jak przejadę z 500km będę wiedział więcej.

Czy ktoś bawił się w przestawianie kąta synchronizacji i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po przejechaniu ponad 1tys km głownie na trasie zauważyłem następujące rzeczy, czy ustawieniu sychronizacji na +  silnik pracuje bardziej miękko i spokojniej ale wada jest niestety większe zapotrzebowanie na paliwo, wcześniej jadąc przepisowo 90-100 można było zejsc poniżej 5l a przy takim ustawieniu nie było szans zbliżyć sie do 5l. Tak się zastanawiam czym jest spowodowana taka różnica spalania A4 w stosunku do vw z podobnym silnikiem w Audi na postoju 0,8l/h przy dodaniu gazu i limiterze 2,5tys obr 2,7l/h Vw na postoju 0,5l/h a przy dodaniu gazu dochodził do 1,9l/h a spalanie na trasie w okolicach 4,0-4,5l nie było niczym dziwnym a był to Touran 1T3 wiec buda dość wysoka