biały76 Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 Witam . Aktualnie posiadam pakiet QQ1,a planuję zmienić na kolor , wzwiazku z tym potrzebuje kodowania dla BCM i 5F. Mam też pytanie odnośnie oświetlenia w drzwiach ,czy do istniejącej instalacji wystarczy podciągnąć sygnał LIN z BCM czy też zasilanie?
Rozwiązanie biały76 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Autor Rozwiązanie Opublikowano 2 Sierpnia 2023 W dniu 14.06.2023 o 15:53, kms48w napisał(a): z boczków zasilanie,LIN oraz GND. Znalazłem schematy.Zasilanie i lin trzeba pociągnąć bezpośrednio z BCM a ze sterownika drzwi tylko masa
biały76 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2023 QQ2 zamontowane zakodowane i działa. Dokładałem ostatnio oswietlenie konturowe zakodowalem w mmi pojawiła się opcja regulacji,ale niestety nie zmienia koloru konturu.Mam w związku z tym pytanie czy trzeba jeszcze coś zmienić w adaptacjach żeby ruszylo
gsmjarek Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 witam, mam pytanie posiadam zakupione kompletne boczki z qq2 do Audi A5 ,lampki pod nogi podświetlenie tunelu oraz cup holder co będę jeszcze potrzebował zeby uruchomić qq2.Obecnie auto posiada qq1
biały76 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2023 W dniu 7.08.2023 o 19:20, gsmjarek napisał(a): witam, mam pytanie posiadam zakupione kompletne boczki z qq2 do Audi A5 ,lampki pod nogi podświetlenie tunelu oraz cup holder co będę jeszcze potrzebował zeby uruchomić qq2.Obecnie auto posiada qq1 Musisz pociągnąć instalacje od BCM .Do lampek pod nogi i cup holder wystarczy Lin . Do drzwi lin i zasilanie.bo qq1 w drzwiach zasilane jest ze sterownika drzwi a qq2 musi być zasilane z BCM.Zeby mieć pełną funkcjonalność będzie potrzebna parametryzacja sterownika czyli wgranie pakietu danych do sterowania qq2
Rekomendowane odpowiedzi