Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi a3 8p kodowanie sterownika 09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W sobotę kupiłem córce ten samochód i jest dziwny problem z tym sterownikiem. Nie zobaczyłem tego wcześniej bo padła mi bateria w laptopie i tak go kupiłem. Zresztą musiałem bo córka go chciała i koniec ?.Jest coś namieszane w kodowaniu jeśli chodzi o światła bo raz się zapalają tylko na 0,raz na Auto a raz na normalnym włączeniu a wszyscy zawsze jeździmy na pozycji Auto.Próbuję to zmienić ale ciągle mam błąd komunikacji 02071 i nie wiem czy był czy ja go spowodowałem.Natomiast całość wygląda tak:wchodzę w 09 i wszystko bez problemu się łączy, oczywiście w błędach jest ta komunikacja, otwieram długie kodowanie i zmieniam jakąkolwiek wartość i normalnie zapisuje po czym wywala sterownik tak jakby wogóle go nie było, nie ma żadnej informacji o sterowniku, nie ma długiego kodowania,absolutnie nic.Błąd komunikacji jest cały czas.Po kilku godzinach podpinam VCDS'A i znowu jest wszystko do momentu zmiany w długim kodowaniu. Nie mam oryginalnych scanów tego sterowanika więc nie wiem co tam powinno być ale na pewno jest namieszane bo są zaznaczone funkcje których ten samochód nie posiada. W module komfortu też są dopisane jakieś bzdury bo np.jest zaznaczone komfortowe zamykanie dachu a on nawet szyberdachu nie posiada ale nic ze sterownikiem się nie dzieje. Proszę o pomoc co z tym zrobić bo przez te światła można mandatów połapać...