Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prawidłowe oświetlenie kabiny w Audi A4 B5 98r,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry!

Wybaczcie takie dość prozaiczne pytania ale u mnie oświetlenie kabiny nie działało już od wielu lat ale teraz przy okazji prac przy klamce od strony kierowcy wymieniłem mikrostyki w zamku i odziwo uruchomiło się podświetlanie pod nogami od strony kierowcy. Od strony pasażera nadal ciemności po otwarciu drzwi więc sądzę że tam też jest podobny problem.

Ale wracając do pytań:

1. W jakiej pozycji powinien być suwak oświetlania w podsufitce tak, żeby po otwarciu drzwi od kierowcy włączyło mi się światło w podsufitce?

2. Ogólnie jaka jest konfiguracja włączanie się i wyłączania się oświetlenia w kabinie tzn, co kiedy się dzieje, kiedy gaśnie itp, żebym wiedział jak to poprawnie powinno działać? Opiszcie to proszę dokładnie.

3. Co powoduje włączenie się światła w podsufitce a co jego wyłączenie i w jaki sposób jest sterowane oświetlenie nóg i lampki w boczku drzwi tak tych przednich jak i tylnych?

4. Czy oświetlenie w podsufitce pasażerów z tyłu działa niezależnie od suwaka w lampce umieszczonej w podsufitce nad kierowcą (czy raczej między kierowcą a pasażerem z przodu)? Chodzi mi o to czy jak otworzę drzwi z tyłu pasażera to włącza się oświetlenie tylko z tyłu czy także z przodu nad kierowcą, jeśli oba suwaki są w tej samej pozycji?