Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana ori radia concert na symphony w A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W związku z tym, że w fabrycznym radiu concert szwankuje mi pokrętło regulacji głośności (mechanicznie) i potencjometr/procesor (różnie ludzie mówią), rozważam montaż modelu symphony. 

Mam konsolę przedliftową, fabryczny system audio bose, oryginalna tuba i zmieniarka cd w boczku bagażnika, jak wspomniałem radio concert plus blaupunkta, pełny FIS, i był też telefon gsm, ale został tylko moduł w bagaju.

Gdyby nie niedomagania mojego concerta, pewni bym go zostawił. To audio świetnie gra, no ale skoro  niedomaga... myślę o zmianie na symphony, bo przy nim nie trzeba zaglądać do bagażnika, żeby zmienić cd, no i atrakcyjniej wygląda jak dla mnie.

Może ktoś robił takiego swapa? Czy to w ogóle ma prawo działać?

Edytowane przez dominikk

Opublikowano

dla mnie bez sensu... jeżeli już chcesz mieć ori, a powodem zmieny jest tylko wadliwe pokrętło to może plus dodatkowe usb.sd do radia:

WWW.MAXELECTRONICS.PL

Naprawa radia Audi Concert, Audi Chorus, Audi Symphony oraz ukÂady poszerzaj±ce ich funkcjonalno¶æ - MAX-Electronics

Opublikowano
  • Autor

Właśnie udało mi się naprawić (już drugi raz) pokrętło, tzn. przykęciłem mini śrubkę, która je centralnie mocuje :) pytanie, czemu sie okręca? 

Pozostaje jeszcze kwestia potencjometru czy procesora, który w niskich temperaturach wariuje...

Z usb i sd nie korzystam, więc nie ma to dla mnie sensu. Najwięcej słucham radia i CD. Czasem jeszcze używam telefonu przez bluetooth kasetkę ION (foto)

Symphony mi się bardziej podoba wizualnie i jest wygodniejsze pod względem używania CD.

Sahipp, napisz, czy symphony da się podłączyć bez bólu pod ori system bose i pełnego FISa?

20240112_215222.jpg

20240112_215438.jpg

20240112_215203.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ewentualnie może podejdzie RNS E? Ktoś podpowie?