Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Centralny zamek - otwieranie bagażnika z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu zakupiłem takie oto cudo: http://allegro.pl/item573776157_sterownik_kazdego_c_zamka_twoje_logo_2_sztuki.html

zamontowałem i działa tylko mam ze stykami w drzwiach kierowcy bo jak otworze autko pilotem to otwierają się wszystkie drzwi ale jak nie otworze i nie zamknę drzwi kierowcy to auto się zamyka.. podejrzewam ze trzeba przeczyścić styki w drzwiach kierowcy(proszę o informacje gdzie dokładnie znajduje się te styki, rozbierałem drzwi nie raz ale w około zamku jest strasznie ciasno i ciężko cokolwiek zobaczyć..)

drugi problem to 3 przycisk na pilocie oznaczony jako bagażnik i tu chciał bym podłączyć otwieranie bagażnika ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać, gdzie się podpiąć lub co potrzebuje.. szukałem na forum i koledzy pisali że potrzebuje jakiś przekaźnik.. o jaki dokładnie chodzi i gdzie go trzeba podłączyć.

w którym miejscu są montowane czujniki otwarcia przednich drzwi?

w momencie gdy otworze drzwi w aucie to nic się nie zapala, zapala się jak wyjmę kluczyk ze stacyjki.. czy tak powinno być? w tylnych drzwiach mam czujniki i też nie działa podświetlenie jak otworze drzwi z tylu.

wiem że na forum jest sporo o pilocie do c. zamka ale nie ma opisu z podłączeniem otwierania bagażnika.

Opublikowano

Co do styków to znajdują się one w samych zamkach i żeby się do nich dobrać trzeba wyjąć zamek z drzwi. Styki te odpowiadają również za oświetlenie wnętrza po otwarciu drzwi, wiec w nich mogą być problemy. Również pompka centralnego (w bagażniku) która steruje zamkiem oraz oświetleniem może być uszkodzona ( zimne luty). Kolejnym powodem braku światełka może być przerwany obwód w miejscu łączenia kabli z poszczególnych drzwi, łączenie to znajduje się pod wykładziną z tyłu za pasażerem. Co do sterowania klapy bagażnika to wydaje mi się ze nie da rady tego zrobić bo Audi ma zamek pneumatyczny i zawsze będą otwierały się wszystkie zamki naraz, ale mogę się mylić.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wskazówki. mieszkam obecnie w bloku i nie mam jak grzebać przy samochodziku, więc jak będę miał chwile w weekend to podjadę na wieś i popatrzę co i jak z tym zamkiem i podświetleniem.

Opublikowano

Otwieranie bagażnika da się chyba zrobić dodając dodatkowy siłownik elektryczny i podłączyć go pd centralkę, jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

pozdro

Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem dziś i okazało się że wysięgniki w drzwiach były źle ustawione i cały czas microstyk od zamykania/otwierania był wciśnięty. sprawdziłem pompkę i okazało się że miałem podłączony moduł do zdalnego sterowania zamkiem tylko brak pilotów, z racji że kupiłem moduł to wymontowałem ten, pozniej zrobie foty i wrzucę je na forum to powiecie mi co to dokładnie jest. poprawiłem te wysięgniki i zamek działa pięknie. podświetlenie dalej nie działa.. microstyki od są sprawne i działają w drzwiach, sprawdziłem łączenie kabli i jest wpożadku (u mnie są one dokladnie w połowie tylnej kanapy), sprawdziłem i z pąpki na pinie 4-5 jest napięcie (teoretycznie powinno świecić), został jeszcze do sprawdzenia moduł komfortu(gdzie go szukac w aucie?), po tym grzebaniu przestał działać szyber dach.. nie wiem czemu.. dzis juz nie mam czasu zeby to sprawdzic ale w poniedziałek sprawdzę wszystkie kable (mysle ze przy tym grzebaniu cos przypadkiem odlaczylem- bezpieczniki wszystkie sprawne), powiedzcie mi ktory przekaźnik odpowiada za podświetlenie przy otwartych drzwiach??

Jeszcze jedna sprawa. pisalem ze chce podlaczyc do 3 przycisku w pilocie otwieranie bagażnika pisaliscie ze to niemozliwe ale jednak chyba jest tama mozliwosc bo jak zapale auto to drzwi sa otwarte a bagaznik jest zamkniety.. wiec z tego wynika ze bagaznik jest sterowany osobno..

Zamieszczam zdjecia tego co wymintowałem

a.JPG

b.JPG

c.JPG

d.JPG

e.JPG