Adi1221 Opublikowano 24 Lipca 2024 Opublikowano 24 Lipca 2024 (edytowane) Witam Wylała się mi cola na panel z przyciskami mmi i przestały odskakiwać . Zacząłem rozbierać panel i do pełnego otwarcia blokuje mnie pokrętło . Czy wie ktoś jak je wyciągnąć ? Zdjęcia w załączniku Edytowane 24 Lipca 2024 przez Adi1221
kiwip Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Miałem podobny przypadek i też nie udało mi się zdemontować pokrętła. Wyczyściłem wszystko alkoholem, tylko należy uważać na płytkę w przyciskach numerycznych radio. Po przedmuchaniu działa znakomicie.
arturek986 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca Witam mam podobny problem ale nie wiem jak zdemontować panel mmi. Wychodzi do gory?
m4ever Opublikowano Wtorek o 10:07 Opublikowano Wtorek o 10:07 (edytowane) Cześć, W związku iż nikt nie odpisał na to pytanie, a ja musiałem rozebrać ten panel ponieważ był zalany i bardzo brudny w środku (taki już miałem jak kupiłem auto) spróbuję opisać jak rozebrałem go na części pierwsze: Korzystałem na początku również z jakiegoś forum ale tylko się dowiedziałem od czego zacząć (gałka). Nie zrobiłem na każdym etapie rozbiórki zdjęć (moja wina) ale byłem już z lekka zirytowany ciężką rozbiórką... Tak więc: Pierwsze to rozebrać ile się da panel: zostaje srebrna gałka i przyciski (jak w pierwszym poście kolegi @Adi1221) Gałkę należy od boków podważyć cienkim, plastikowym otwierakiem do telefonów (podważamy czarny element od srebrnego od spodu) i zostaje nam taki panel dotykowy, tutaj zdjęcie do góry nogami - innego nie zrobiłem, podważamy górną część!: oraz dolna część która dalej siedzi w obudowie: Uwaga na pierdyriard malutkich części w szczególności sprężynki oraz kuleczki. Aby wyciągnąć tą tulejkę już bez elektroniki, tylko sam plastik (pokrętło) należy odgiąć 3 w chu bardzo delikatne zapadki znajdujące się w tych otworach (ja jedną ułamałem oczywiście) - zapadki są w obudowie -1,2,3- a otwory w tym cylindrze -strzałki- (pokrętle): Wychodzi później bardzo ładne w starym smarze... Reszta już do ogarnięcia, przyciski, gumka i elektronika - do wyczyszczenia. Z grubsza chyba byłoby tyle z rozbierania tego, jest trochę zabawy ale jeszcze więcej przy składaniu... U mnie jak widać trochę brudu było: Ale warto się pomęczyć bo po czyszczeniu i nasmarowaniu wszystko ładnie chodzi i się nie zacina. No i panel z cyferkami sam się już nie wciskuje. Jeśli coś niejasne będzie proszę o pytanie, spróbuję wyjaśnić. Edytowane Wtorek o 10:46 przez m4ever 1
Rekomendowane odpowiedzi