Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kontrolka EPC i przerywanie pracy silnika w A4 B6 2.0FSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie mam taki problem z moim audi co jakiś czas wyskakuje EPC i samochod zaczyna przerywać i nie da się jechać a jak postoi trochę to da się normalne jechać i to co jakiś czas wyskakuje jeszcze mam taki problem świeci mi się też BREMSE I ABS  czasami wyskakują też air bag ale po jakim czasie znika  tez mam taki problem jak zakoduje kluczy to jak wysiade z auta ro juz nie dziala pomoże ktoś coś z góry dziękuję 

Edytowane przez Bałtek23
Opublikowano

Zacznij od podpięcia auto pod komputer i wykonanie pełnego auto scanu wszystkich sterowników. 

Później wklej tutaj cały wynik i wtedy można zacząć próbować Ci pomóc.

Opublikowano (edytowane)

Takie coś wyskoczyło po potpieciu pod kompa i jak usunął mi bledy to później innp wyskoczyło od ciśnienia paliwa ale kontrolki od air bag świeci czasami ABS i trakcja a po przejechaniu kilka km to co jakiś czas wyskakuje epc i nie da się jechać a po jakimś czasie przechodzi można jechać 

20240816_100254.jpg

20240816_100138.jpg

Edytowane przez Bałtek23
Opublikowano (edytowane)

Czy jak się pali kontrolka air bag to poduszki mogą wystrzelić czy nie czasami ona gasnie A czasami świeci i takie kontrolki się też świecą 

20240911_204323.jpg

Edytowane przez Bałtek23
Opublikowano

Sprawdz czy nie masz wody pod sterownikiem silnika - na podszybiu po stronie kierowcy

Opublikowano
W dniu 11.09.2024 o 17:49, Elhape napisał(a):

Zacznij od podpięcia auto pod komputer i wykonanie pełnego auto scanu wszystkich sterowników. 

Później wklej tutaj cały wynik i wtedy można zacząć próbować Ci pomóc.

20240911_204323.jpg

20240816_100138.jpg

20240816_100254.jpg

Opublikowano
21 godzin temu, sirmonk napisał(a):

Sprawdz czy nie masz wody pod sterownikiem silnika - na podszybiu po stronie kierowcy

I dla tego może wariować tak bo czasami to nic się nie dzieje inno po jakimś czasie