Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kodowanie VCDS podświetlenia nóg i drzwi w Audi A4 B8

AlanOGLL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Za niedługo planuję się zabrać za oświetlenie w nogach i drzwiach w mojej B8 (2009). Niestety bez kodowania w VCDS się nie obejdzie, a ja nie miałem z tym programem jeszcze styczności.

W sieci znalazłem dużo sprzecznych ze sobą informacji, dlatego postanowiłem założyć temat aby kompleksowo wszystko sobie pukładać.

Udało mi się pobrać VCDS w wersji 24.7.0. Czyli jak rozumiem aby połączyć się z samochodem muszę zakupić odpowiedni kabel?

image.png.bf665a0e2c17b85bdb0a12a15f243e0d.png

Po wpisaniu w google frazy "kabel vcds a4 b8" wyskoczyło mi coś takiego od wschodnich przyjaciół:

I teraz moje pytanie.. Czy to będzie śmigać? Jedyne co chcę zrobić, to włączyć zielone menu i uaktywnić światła w drzwiach i nogach.

Tutaj jeszcze zdjęcie poglądowe z programu:

image.png.a15dea1fe54134e8182365eb536caffe.png

2 godziny temu, AlanOGLL napisał(a):

Witam.

Za niedługo planuję się zabrać za oświetlenie w nogach i drzwiach w mojej B8 (2009). Niestety bez kodowania w VCDS się nie obejdzie, a ja nie miałem z tym programem jeszcze styczności.

W sieci znalazłem dużo sprzecznych ze sobą informacji, dlatego postanowiłem założyć temat aby kompleksowo wszystko sobie pukładać.

Udało mi się pobrać VCDS w wersji 24.7.0. Czyli jak rozumiem aby połączyć się z samochodem muszę zakupić odpowiedni kabel?

Po wpisaniu w google frazy "kabel vcds a4 b8" wyskoczyło mi coś takiego od wschodnich przyjaciół:

Pokaż ukrytą zawartość

image.png.bf665a0e2c17b85bdb0a12a15f243e0d.png

I teraz moje pytanie.. Czy to będzie śmigać? Jedyne co chcę zrobić, to włączyć zielone menu i uaktywnić światła w drzwiach i nogach.

Tutaj jeszcze zdjęcie poglądowe z programu:

Pokaż ukrytą zawartość

image.png.a15dea1fe54134e8182365eb536caffe.png

Hej, Tu masz wszystko opisane prościej chyba się nie da 

A co do VCDS to ze strony adako działa tylko u nich zakupiony kabel.

1 godzinę temu, MC7 napisał(a):

Hej, Tu masz wszystko opisane prościej chyba się nie da 

A co do VCDS to ze strony adako działa tylko u nich zakupiony kabel.

Jeżeli chodzi o podłączenie oświetlenia, to sobie poradzę (administrator zmienił mi temat tego posta).

Bardziej chodzi mi o samego VCDS. Masz na myśli ten kabel? :D

image.png.1e85315b8a2818dd96eda4b460709418.png

Szczerze mówiąc mija się to z celem.

W takim razie do jakiego oprogramowania pasowałby ten kabel z Chin? Na prawdę nie ma żadnych zamienników? Aż ciężko mi uwierzyć, że tyle osób stwierdziło, że zakup kabla z licencją za 3 klocki to jest dobry pomysł.

W ostateczności pojeżdżę po mechanikach żeby mi aktywowali tylko to oświetlenie, ale jednak fajnie byłoby mieć swój sprzęcik.

Czyli jak rozumiem kable zamienne mogą działać, ale nie muszą. Trudno. Coś wymyślę.