Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Słaby skręt w lewo w Audi A4 B6

Patryk Audi 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , kupiłem tydzień temu audi A4 B6 2.0 ALT . Mam problem podczas skręcania w lewo , w prawo mam luz i śnialo mogę wykręcać , mógłbym żec że nawet luz jest tak duży że odnoszę wrażenie jakbym mógł koła obkręcić w okół własnej osi . Kręcąc w lewo jest robiłem , przy parkowaniu muszę podjeżdżać 2-3 razy aby w nikogo nie uderzyć gdzie przy parkowaniu z skrętem w prawo wjeżdżam za pierwszym razem . Wiem że jest to napewno problem z drązkiem kierowniczym ale gdzie dokładnie doszukiwać się problemu ?? Do tego nie ciekawi mnie również fakt że nie mogę odpalić samochodu metalowym kluczykiem ponieważ samochód odpala a za chwilę sam gaśnie , za to samochód mogę odpalić plastikowym kluczykiem rezerwowym , nie powinno tak być , poprzedni właściciel powiedział że problem jest z imobilajzerem ale też nie wiem o co dokładnie chodzi byłem u mechanika powiedział że postara się to ogarnąć ale w to wątpię . Czy wiecie czym może być to wszystko spowodowane , do tego po przejechaniu 200 km zaczęło pojawiać się jakieś niepokojące drżenie w środku auta , nie ważne czy odpalam dopiero silnik , jestem w trakcie jazdy czy stoję na luzie drżenie wydaje się jakby wychodziło spod maski , w szczególnosci czuć je podczas przyspieszania . Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi w jakim kierunku powinienem iść i od czego zaczać naprawę tego wszystkiego 

Co do kluczyka spróbuj podoginać piny w kostce immobilisera pod kierownicą 2 pinowa,co do skrętu policz ile jest obrotów kierownicą w lewo ,a ile w prawo,możliwe że był wymieniony magiel i źle ustawili środek

• Lubię to 1

W skręcie w lewo brakuje jakieś 45° , co do pinów to nie wiem dokładnie jak to ogarnąć ale przekazałem mechanikowi powiedział że rozbierzemy kokpit kierownicy aby spisać numery i sprubujemy zesparowac kluczyk z samochodem przy użyciu laptopa , gozej tylko jak się okaże że ten mały czip z kluczyka został wcześniej zgubiony i sparowanie nie przyniesie efektu , dzięki za podpowiedz