amx0kami Posted October 16, 2024 Posted October 16, 2024 Witam mam dylemat audi a4 b9 2016r 2.0 TDI 190km silnik DETA auto było powypadkowe i są 3 rzeczy i nie wiem gdzie mam je podpiąć... Pierwsza sprawa czujnik nox jest podpięty ale w którym miejscu ma być przykręcony ? Druga sprawa chodzi o przewód ucięty zielony i szary jest dosyć długi łączy się z kostką która wchodzi do chłodnicy klimatyzacji Trzecia sprawa przewód który idzie niedaleko zbiorniczka oznaczony na czerwono Najlepiej jak mógłby ktoś zrobić zdjęcia byłbym wdzięczny pozdrawiam.
Mockery Posted October 17, 2024 Posted October 17, 2024 (edited) cześć, noxa nigdzie się nie przykręca jego się wkłada w taką kieszonkę w zderzaku (górna część pod spodem) od strony kierowcy: ad 2 zerkne po 17 to ci napisze, o co chodzi z 3, bo tam nie ma pytania ps. zerknij sobie do tematu mojego auta, może sobie coś podglądniesz... Edited October 17, 2024 by Mockery
amx0kami Posted October 17, 2024 Author Posted October 17, 2024 Super dzięki za odpowiedź i czekam niecierpliwie 😁 Ad3 chodzi o to gdzie ten przewód ma być prowadzony w którym miejscu.
Mockery Posted October 17, 2024 Posted October 17, 2024 Tu zobacz jak te przewody idą ad3 Niestety auto mam poskładane i nie zobaczę chłodnicy klimy, przepatrzyłem wszystkie małe wiązki I nie znalazłem dwóch zielonego i szarego kabelków razem ale jedyna mała wiązka która idzie od strony chłodnicy idzie pod spod pod tą puszkę, kostka jest pod spodem
amx0kami Posted October 17, 2024 Author Posted October 17, 2024 Dziękuję za 3 odpowiedź pomogłeś Hmm jeżeli chodzi o te przewody nie wiem czy coś nie idzie przy otwieraniu maski jest to możliwe ? Bo tam gdzie napisałeś do tej puszki idzie osobna kostka. Ostatnie pytanie chodzi o linkę otwierania maski w tej kostce co ma być od lewej strony (linka) ? Jeżeli tak to skąd ona idzie bo do zamka od strony pasażera wydaje mi się że jest komplet. Zdjęcie poniżej
Solution Mockery Posted October 17, 2024 Solution Posted October 17, 2024 (edited) 26 minut temu, amx0kami napisał(a): Dziękuję za 3 odpowiedź pomogłeś Hmm jeżeli chodzi o te przewody nie wiem czy coś nie idzie przy otwieraniu maski jest to możliwe ? Bo tam gdzie napisałeś do tej puszki idzie osobna kostka. Ostatnie pytanie chodzi o linkę otwierania maski w tej kostce co ma być od lewej strony (linka) ? Jeżeli tak to skąd ona idzie bo do zamka od strony pasażera wydaje mi się że jest komplet. Zdjęcie poniżej Jest okay, unisex dla EU lub GB, to linka ud cięgna pod kierownicą jakbyś miał kiere z drugiej strony to linka byłaby z drugiej strony Co do tych przewodów to jak nie dojdziesz to w sobotę zobaczę od spodu, bo będę na podnosniku...Daj znać. Edited October 17, 2024 by Mockery
amx0kami Posted October 18, 2024 Author Posted October 18, 2024 Poszukam jeszcze gdzie te przewody mogą iść bardzo Ci dziękuję za pomoc reszta złożona jeżeli oczywiście dasz radę będę wdzięczny jak w sobotę dasz znać czy coś znalazłeś.
amx0kami Posted October 19, 2024 Author Posted October 19, 2024 I masz coś ? Doszły kolejne 2 przewody z prawej strony od pasażera idą we wiązce wpięcia klaksonu gdzie mają iść ?
Mockery Posted October 21, 2024 Posted October 21, 2024 (edited) ...niestety nie zobaczyłem, bo zbyt ładna pogoda była na weekend i zdecydowałem się pojeździć jeszcze motocyklem 🏍️ 😁 Na podnośniku będę dopiero w następną sobotę Edited October 21, 2024 by Mockery
amx0kami Posted October 24, 2024 Author Posted October 24, 2024 Ok wszystko rozumiem;) jeżeli będziesz teraz w sobotę miał możliwość to daj znać.
Mockery Posted October 25, 2024 Posted October 25, 2024 12 godzin temu, amx0kami napisał(a): Ok wszystko rozumiem;) jeżeli będziesz teraz w sobotę miał możliwość to daj znać. Cześć, byłem wczoraj na podnośniku wymienić kapcie, niestety bez ściągnięcia zderzaka nie widać tej instalacji ale...wygrzebałem w zdjęciach spyshoty i znalazłem dwa niestety dość nie wyrażne. wydaje mi się, że ta wiązka jest do czujnika otwartej maski (zaznaczone na zdjęciu)
Recommended Posts