Adamo9 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października 20241026_125343.mp4 Witam, przeszukałem forum ale nie natrafiłem na rozwiązanie mojego problemu jakim jest problem z uruchomieniem jak i wolnymi obrotami silnika. Silnik jaki mam w mojej A4 to 1.6 ADP problem zaczął się już wcześniej około pół roku temu mianowicie na samym początku zaczął przepalać się bezpiecznik od pompy paliwa po wymianie autko jeździło, czasami nie paliło go tydzien czasami co 2 miesiące aż w końcu fabryczna pompa została zmieniona na nową magnetii marelli. Tutaj na tej pompie również miałem dni w których trzeba było co 2 dzień zmienić bezpiecznik nie wiem kompletnie dlaczego... ta pompa została założona tego roku w zimę styczeń coś koło tego. Jak narazie jest spokój ale zaczął pojawiać się inny problem... autko na początku musiało czasami dłużej kręcić aż załapało i było wszystko dobrze. Niestety teraz sytuacja się pogorszyła mianowicie próbując odpalić autko po nocy np. sprawa wygląda tak, że trzeba zakręcić 3,4 razy aż załapie ale jak załapie mocno trzęsie budą i obroty oscylują w granicach 200-250 i po jakiś 5 sek. wraca na normalne obroty. Dzisiaj nawet po odpaleniu również nie mogła wejść wyżej nie reagowała na dodanie gazu i tak przez 30 sekund silnik pracowal po czym zgasiłem go i po ponownym odpaleniu wróciło wszystko do normy... Autko ma świeży gaz firmy stag. Ostatnio dosłownie tydzien temu byłem u gazownika aby to sprawdził powymieniał filterki i skorygował czasy wtrysków bo trochę było za ubogo, niestety nic to nie dało... Wymienione zostały już świece na nowe przewody od świec, przeczyszczona przepustnica. Błędów nie pokazuje żadnych. Dodam że od marca jeżdżę na 98 oktanowej benzynie. Autko ostatnio ma czasami taki moment że jak mu się wdepnie gaz w podłogę chwilę pomysli zamuli i idzie oraz nie ważne czy zima czy lato z wydechu mocno pluje wodą do takiego stopnia że po paru sekundach leci doslownie a za koncówką układu wydechowego jest duza plama wody, płynu nie ubywa. Auto nie ma katalizatora. Pozdrawiam
aztek Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Cześć. Zobacz jakie masz ciśnienie paliwa na listwie - z podciśnieniem i bez.
Rekomendowane odpowiedzi